Wat zei de buitenlandse pers over NED-DUI (Dames)?

De Oranje Dames hebben zich woensdag in Rio de Janeiro geplaatst voor de finale van de Olympische Spelen. In de halve finale versloegen ze Duitsland in de extreme hitte na shoot-outs, nadat het in de reguliere speeltijd 1-1 was geworden. Ellen Hoog maakte de winnende. Joyce Sombroek hield Nederland tijdens de shoot-outs met 4 reddingen op de been.

NBC Olympics

“Ellen Hoog drilled her shoot-out– NBC Olympics

‘Duitsland bleek de grootste test voor Nederland tot zover in het toernooi.’ ‘In de 2e helft drukten de Nederlanders op de Duitse defensie. Oranje domineerde het balbezit.’ En: ‘Nadat Joyce Sombroek het Duitse schot gestopt had, kwam Hoog, die haar 1e poging gemist had, naar voren. Zij scoorde, wat haar team een kans op een 3e opeenvolgende gouden medaille gaf’, meldt NBC Olympics.

Daily Mail

“The shootout went to sudden death, and the tension was so much that Netherlands coach Alyson Annan-Thate was crouching on the turf, barely able to watch.” – dailymail.co.uk

Volgens de Daily Mail was de spanning zo intens, dat de Nederlandse bondscoach, Alyson Annan-Thate, hurkend op het veld zat, nauwelijks in staat om te kijken. ‘Joyce Sombroek, de beste keeper van de wereld, stopte de Duitse inzet, waardoor Hoog de mogelijkheid kreeg om opnieuw de held te worden. Ze zette Reynolds op het verkeerde been en knalde binnen met haar backhand, net zoals in de halve finale van de Spelen in Londen.’

Der Spiegel

“Deutschland scheitert im Penaltyschießen an Niederlande”spiegel.de

Het grootste Duitse weekblad, Der Spiegel, noemt de halve eindstrijd een sensatie en roemt de sterke prestatie van doelvrouwe Kristina Reynolds. ‘Maar het was niet genoeg om naar de finale te gaan.’ Het artikel vervolgt: ‘Voor het eerst sinds Sydney 2000 gaat de Duitse Hockey Bond (DHB) zonder gouden medaille naar huis.’ In Athene 2004 legden de vrouwen beslag op de 1e plek, in 2008 (Peking) en 2012 (Londen) wonnen de Duitse mannen goud.

Sporza

“Nederlandse hockeysters slagen er wel in finale te bereiken”sporza.be

Een kleine sneer in de kop van de Belgische website Sporza, uiteraard verwijzend naar de halve eindstrijd bij de mannen, waar de Oranje Heren het onderspit delfden tegen de Red Lions.

 

Social Media


Wat vind jij? Praat mee...