Wedstrijdupdates HWL Nederland-India UITSLAG: 3-1

Met een dominante 3-1 overwinning heeft het Nederlands elftal tegen India de winst in de poule gepakt op de HWL in Londen. Het eerste kwart swingde Oranje naar een 2-0 voorsprong. India kwam nooit in de wedstrijd, daarvoor was het Nederlands elftal vandaag veel te goed.

’56 Akashdeep Singh versiert de strafcorner voor India. Sam van der Ven redt weer mooi, deze keer met de handschoen.

’53 Oranje krijgt een strafcorner. Oranje probeert de variant, maar die mislukt.

’49 Jorrit Croon krijgt een gele kaart na een overtreding. India krijgt een strafcorner. Sam van der Ven redt knap  met een duik naar rechts en houdt de stand op 3-1.

’47 Oranje blijft heel gevaarlijk en dominant. De 4-1 lijkt dichtbij.

Einde Q3: Met een 3-1 tussenstand komt Nederland bij elkaar.

’42 Na een mooie combinatie tipt middenvelder Valentin Verga op de keeper. Daar was bijna de 4-1.

’37 Mandeep Singh krijgt uit een Indiase counter een vrije schietkans, maar slaat tegen Pirmin Blaak.

’33 Robbert Kemperman mag van dichtbij uithalen met zijn forehand. Indiase keeper redt.

’31 Sardar Singh krijgt een gele kaart. Overtal dus voor Oranje.

’31 Q3 is begonnen, na de rust en het sproeien van het veld.

Einde Q2: Oranje leidt comfortabel met 3-1 tegen India, maar Akashdeep Singh liet met zijn goal zien dat India nog niet verslagen is.

’27 GOAL Akashdeep Singh, die eerder een backhand tegen Sam van der Ven aanschoot, slaat van dichtbij de bal heel subtiel achter zijn lichaam langs achter Van der Ven. Schitterend gedaan. 

’23 GOAL! Mirco Pruyser maakt schitterend de 3-0.

Sander de Wijn onderschept op de middenlijn de bal. De verdediger geeft een goede pass aan Bjorn Kellerman, die de bal doortikt aan Pruyser, die zijn derde goal alweer van het toernooi maakt: hij pusht de bal ziedend hard hoog achter de Indiase keeper.

’22 Na een furieuze start laat Oranje India nu opbouwen om iets voor de middenlijn druk te zetten.

’17 India oogt nerveus en lijkt tot nu toe niet op het team dat zo makkelijk hun poulewedstrijden won. Ook de verdienste van Oranje.

Einde Q1: een dominant Oranje staat met 2-0 voor. India komt er niet aan te pas. Het had zomaar 4-0 kunnen staan, zoveel kansen creëert het Nederlands elftal.

’15 Mink van der Weerden mag twee strafcorners pushen. Maar hij wordt twee keer gestuit door de Indiase uitloper.

’15 Een schitterende actie van Bakker had zeker een doelpunt verdiend. Hij draait mooi in de cirkel, wipt de bal op, maar zijn inzet wordt weer gered. Dit is al de derde keer dat de goed spelende Bakker op keeper Chikte strandt.

’12 India haalt na een videoreferral de eerste strafcorner. Zachte Indiase push sticht geen gevaar. Nederland countert meteen mooi via Bakker, maar het blijft 2-0.

’11 GOAL! Sander Baart scoort met een lage sleeppush de 2-0!

’11 Bakker haalt met een individuele actie de eerste Nederlandse strafcorner. Mink van der Weerden staat niet in het veld.

‘8 Aanvoerder Billy Bakker stuit uit de draai met een lage push op de keeper. Dat was bijna de 2-0 en de 50ste interlandgoal van Bakker.

‘5 Jonas de Geus krijgt open kans, maar stuit op de Indiase keeper. Nederland tot nu toe veel beter. India komt er niet aan te pas.

‘2 GOAL NEDERLAND! Thierry Brinkman scoort laag met de backhand, nadat Bjorn Kellerman de bal afpakte. 

‘1 Meteen al een kans voor Bjorn Kellerman na een pass van Sander Baart, maar keeper Akash Chikte redt.

‘1 Er is afgeslagen bij Nederland-India door Mirco Pruyser.

De temperatuur is hier rond de dertig graden. Wat dat betreft heeft Oranje geen geluk dat het op een van de warmste momenten van de dag tegen India moet spelen.

De opstelling van Nederland:

Pirmin Blaak. Sander Baart. Sander de Wijn. Floris Wortelboer. Mink van der Weerden. Robbert Kemperman. Billy Bakker. Valentin Verga. Thierry Brinkman. Bjorn Kellerman. Mirco Pruyser.

Wissels: Tristan Algera, Thijs van Dam, Jonas de Geus, Jorrit Croon, Glenn Schuurman, Bob de Voogd en Sam van der Ven (K).

De stand in de poule

Nederland en India spelen om poulewinst. India heeft een beter doelsaldo. Wie eerste wordt in poule B speelt de kwartfinale tegen de nummer vier van poule A. China en Maleisië staan nu derde en vierde in de andere poule en spelen vanavond om 19:00 Nederlandse tijd tegen elkaar.

1. India 9 3 0 0 14 2 +12
2. Nederland 9 3 0 0 10 1 +9
3. Canada 3 1 0 2 7 6 +1
4. Pakistan 3 0 0 4 4 18 -14
5. Schotland 0 0 0 3 2 10 -8

 

 


1 Reactie

  1. Topkeepertje

    Wat me het meeste stoort aan de matige wedstrijden van het Nederlandse XI-tal is het zouteloze commentaar van Tim Steens , een aardige vent hoor , maar het herhaal commentaar van deze schoolmeester die denkt dat de kijkers nog nooit een Hockeywedstrijd hebben gezien komt mijn keel uit . Wie stopt deze man , het is ook gelukt om Hans van Breukelen te stoppen . Vervelend dat Eugènio Follender , een oude vriend van me , samen met Dirk Bolt is ontvoerd in Columbia , laten we hopen dat ze snel weer terug komen .


Wat vind jij? Praat mee...