Caldas na Duitse tik: ‘Er knakte bij ons iets in vierde kwart’

Nederland verloor woensdagmiddag in India van Duitsland met 4-1 de tweede poulewedstrijd van dit WK. Lang leek er in het Kalinga Stadium niks aan de hand voor de ploeg van bondscoach Max Caldas. Oranje nam een voorsprong, maar zag die vlak voor rust door een corner plotseling verdwijnen.

In het vierde kwart denderde Duitsland door en leek Oranje even de weg kwijt, wat resulteerde in drie Duitse treffers. Na afloop van het duel spraken we met bondscoach Max Caldas en keeper Pirmin Blaak over deze gevoelige nederlaag. Hoe kon het zo lopen en hoe kijken zij aan naar het vervolg van het WK?

 


19 Reacties

 1. pjklaassen

  Slap verhaal van beide heren

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Duitsland heeft Knakworst van ze gemaakt

 3. frank-hagemans

  Beter nu dan in een latere fase. Duitsers spelen wel behoorlijk fysiek met veel duwtjes en blokkades die niet bij hockey horen, die wel bestraft mochten worden.

 4. luchtisblauwgrasisgroen

  huilie huilie Duitsland speelt fysiek hockey... wisten we dat ook al na het 7-1 verliest tegen Australie in de vorige WK finale? Nederland heeft gewoon weg niet genoeg sterke spelers.

  1. cheyendegroot

   Het was 1-6!

  2. frank-hagemans

   Wat een onzin met taalfouten.

 5. vostammer

  Voor sommige NL spelers zou een sportschool geen kwaad kunnen. Hoe zo laat je je zo makkelijk weg duwen de hele tijd?

  1. paulvanbeuzekom

   Alsof ze niet al meerdere keren per week in de sportschool staan.

  2. mirco_10

   De spelers zijn zo poes omdat je sinds de hummeltjes al wordt vertelt dat je niet mag beuken. Doe je het wel krijg je de bal tegen. Moeten ze gwn afschaffen. Hockey mag best iets fysieker. Beetje niveau wat Duitsland heeft.

 6. robvisser

  @Lostammer@gmail.com Precies, ze laten zich afbluffen en opzij zetten. Het moet allemaal technisch en netjes. Daarmee kom je er niet tegen een ploeg als Duitsland. En achterin ziet het er niet goed uit. Sander de Wijn speelt een ongelukkig toernooi en krijgt teveel strafcorners tegen.

 7. mickh

  Het is een heerlijke vriendengroep met opper knuffel Max in het midden. Het hedendaagse herenhockey is gebaat bij meer 'schorem' en gogme in het team. Max bevat dat allemaal niet en is juichend op weg naar de uitgang, prima zo.

 8. gijssegers

  Ik gooi maar 'n balletje op. Als wij kijken naar de Duitsers dan zien wij zeer technische spelers met een hoge handelingssnelheid -> Zaalhockey Verder gebruiken de Duitse spelers hun lichaam uitstekend -> Zaalhockey. Verder zijn ze op de eerste meters bijna allemaal erg snel met veel richtingsveranderingen -> Zaalhockey. 'N extraatje - hun mentaliteit!

 9. vakantie

  Doe niet zo dramatisch allemaal! Stelletje zeurkousen Laten we nou eerst maar eens kijken hoe het verder gaat op dit tournooi

 10. maus2018

  Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Werk aan de winkel voor Caldas. Gewoon in de Finale doen wat je moet doen en dan het liefst tegen de Duitsers.

 11. hockeymundo

  Het hele jaar doortrainen, bij de jeugd zomers 2x per week en ‘s winters in de zaal 3x per week, (jeugd speelt dan niet buiten ‘s avonds=donker) de jeugd achter de schermen vandaan. Anders komen we er over een paar jaar helemaal niet meer aan te pas....

 12. frank-hagemans

  @Mirco Hockey is geen contactsport. Je moet gaan voetballen. Kijk voor wat er gebeurt als je sport bedrijft zoals in de laatste 10minuten van de wedstrijd Man United- Arsenal van deze avond. Schandalig wat daar plaats heeft. Dat heb je met " professionele" contactsport.

 13. frank-hagemans

  Ik bedoel van de 1e helft.

 14. Conrad

  Als de zuurpruimen zo doorgaan wil helemaal niemand Oranje coachen.

 15. mickh

  Hagemans, hou nou toch op om deze hockeywedstrijd te vergelijken met een voetbalwedstrijd die ontspoort. Het wordt hier steeds gekker. Duitsland doet niets onoorbaars en de Duitse coach heeft precies de vinger op de zere plek weten te leggen en Nederland bestreden met wapens waar men nog immer geen antwoord op heeft. Overigens; er zit geen net tussen de spelers als bij volleybal...Net als bij basketbal is het niet meer dan normaal dat er sprake is van fysiek contact en dat moet je gewoon uitbuiten. Part of the game.


Wat vind jij? Praat mee...