Eerste goal voor Albers: ‘Ik ben bang dat ik ‘m van Xan heb afgepakt’

De Oranje Dames wonnen woensdagavond op het complex van Den Bosch van Nieuw-Zeeland (3-2). Felice Albers maakte vorige week haar debuut in Oranje en tegen de Black Sticks kwam de nieuwbakken spits tot scoren: haar eerste goal voor het Nederlands team. Toch maakte de ploeg van bondscoach Alyson Annan het nog onnodig moeilijk, door Nieuw-Zeeland terug te laten komen tot 2-2. 

Josine Koning incasseerde voor Oranje de tegengoals. Zij keepte de tweede helft. De sluitpost van Den Bosch baalt van de tegentreffers. ‘Dat reken je jezelf aan’, laat Koning weten. ‘Mijn persoonlijke doel is altijd de nul houden’. Ook Albers had ervoor kunnen zorgen dat het niet spannend werd in Den Bosch. De spits kreeg nog wat kansen. ‘Ik moest de 3-0 binnen schieten. Dan is het klaar.’

Bekijk hierboven de complete video! 


5 Reacties

 1. francakh

  Ik denk dat de eerste goal nog wel eens voorlangs had kunnen glippen als Albers ‘m niet aangeraakt had.

  1. circlestorm69

   Dat dacht ik ook, zeker toen ik de beelden van bovenaf zag.

 2. Hockeyfeest

  Wat kan die commentator toch onzin uitslaan en daarmee de perceptie van veel mensen verstoren! Zonder tikje van Albers was er geen geen goal volgens mij, maar op de paal/naast..... De aanname en loopactie van Jonker bij haar goal was briljant en van grote klasse. Commentator: "de bal komt toevallig bij Jonker en ze heeft hem zo voor het inslaan............." Die man snapt er helemaal niets van. Ik vond Jonker sowieso briljant hockeyen (zonder bal sleurend in de circel). Vrijwel iedere toeschouwer (en onkundige commentator) is op acties met bal en gedribbel gefixeerd. Het is niet anders.

  1. francakh

   Ik heb vanuit de VS een Engelse commentator die echt wel ok is en zeer positief over Nederland al kreeg ie het op z’n heuoen toen de 2-2 viel, toen werd ie erg pro-NZ. Ben ook een groot fan van Jonker, zoals zij zich in de cirkel voor de goal kan plaatsen en voor haar man kan uitkomen is klasse. Was zeer blij vor haar.

  2. vakantie

   Was dat weer onze ‘favoriete’ commentator?


Wat vind jij? Praat mee...