Eva de Goede gaat door bij Oranje

Eva de Goede (29) heeft de knoop doorgehakt: ze beëindigt haar interlandcarrière nog niet. De middenvelder van Amsterdam, die al op zeventienjarige leeftijd in Oranje debuteerde, twijfelde na het WK in Londen of ze moest doorgaan bij het Nederlands team. Nu wil ze in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio in Oranje schitteren.

Na de verloren wedstrijd tegen SCHC (3-1) legde ze voor de camera uit waarom ze deze beslissing heeft genomen en waar het misging tegen Stichtsche.


7 Reacties

 1. Hockeyfeest

  Lekker ontspannen. Echte Routinier. Verliezen, maar het is een leerproces. (Het seizoen is nog lang en de play-offs halen we toch wel?). Nationale selectie: De coach heeft me nog geen voorstel gedaan, dus ik kan nog niet zeggen wanneer ik wel en wanneer ik niet wil spelen. (Ik heb toch geen concurrentie?) Misschien heeft ze wel gewoon gelijk.

 2. kasparstevens

  Hoewel Eva laatst bij Den Bosch goed speelde, vraag ik me serieus af of de klikker-bestanden van het laatste WK kwijt zijn geraakt . Daar was ze bedroevend.

 3. lisahockey200

  Yes😍! Vind haar zo’n leuke speelster. Hoop dat ze net zoals bij Amsterdam, bij oranje meer naar voren stapt als meest ervaren speelster van t team. Bij Amsterdam neemt ze altijd een goede aanvoerders rol aan als het even minder gaat, en dat kan ze heel goed.

 4. lynnBosman

  De Goede is gewoon een prima speelster. Was op het WK niet bedroevend, maar goed ieder zijn mening. Verwacht ik niet dat zij in de winter meegaat met de Pro League. Mochten Kitty en Kelly doorgaan verwacht ik ook niet dat zij meegaan Het is nog vroeg in het seizoen , echter heb ik het idee dat in tegenstelling tot Amsterdam de andere PO kandidaten er op vooruit zijn gegaan (SCHC, KAMPONG, OR) of stabiel (db) zijn gebleven.

 5. Hockeyfeest

  PO kandidaten cq teams met progressie, vergeet Laren niet. Bovendien lijken teams met minder internationals mij momenteel in het voordeel vanwege het overvolle programma van die internationals. Vorig seizoen kon je duidelijk zien dat de internationals slechter gingen spelen na de winterstage. Niet ondenkbaar dat dat naast vermoeidheid en gebrek aan focus, ook blessures gaat opleveren.

 6. marijeknuvers

  Laren heeft ook zeker progressie gemaakt en zou ook best PO kandidaat kunnen zijn. 6 kandidaten wat mij betreft! Zo leuk is het lang niet geweest.

 7. robvisser

  Goed om te horen dat ze doorgaat. Prima WK gespeeld, toegevoegde waarde.


Wat vind jij? Praat mee...