Herstelde Marloes Keetels keert terug in Oranje

Bondscoach Alyson Annan heeft Marloes Keetels opgenomen in de wedstrijdselectie voor het Pro League-duel met België van woensdagmiddag in Brussel. De middenvelder van Den Bosch is voldoende hersteld van een hardnekkige achillespeesblessure en kan weer minuten maken in Oranje.

Keetels speelde dit kalenderjaar alleen mee in de Pro League-wedstrijd in en tegen China van 12 februari (2-4 zege). Namens haar club Den Bosch kwam ze in 2020 nog helemaal niet in actie. De afgelopen weken stonden voor de 148-voudig international in het teken van trainen en hardlopen.

Koolen en Kappelle sluiten weer aan

Behalve Keetels zijn – in tegenstelling tot de laatste wedstrijdselectie van afgelopen donderdag tegen Groot-Brittannië – ook Sanne Koolen en Ilse Kappelle weer van de partij. Zij drieën nemen de plaats in van Ginella Zerbo, Pien Dicke en Pien Sanders.

De Oranje Dames spelen woensdag in Brussel de laatste interland van 2020. Sinds de overwinning van vorige week op de Britse vrouwen (3-0) mag de ploeg van Annan zich inmiddels koploper in de FIH Pro League noemen. Argentinië bezet de tweede plaats.

Voor Eva de Goede heeft de interland tegen België nog een speciaal tintje: het is haar 233ste duel met Oranje, waarmee ze de top vijf van de ranglijst aller tijden binnendringt. Ze evenaart met 233 caps het totaal van haar voormalige ploeggenoot Ellen Hoog. Alleen Minke Smabers (312), Fatima Moreira de Melo (258), Maartje Paumen en Mijntje Donners (elk 235) kwamen nóg vaker voor Oranje uit.

Selectie Nederland tegen België

Bekijk hieronder de achttien namen van de Oranje-selectie tegen België op woensdag 4 november, aanvang 15.30 uur.

Naam Club Caps Goals
Ireen van den Assem Den Bosch 76 12
Kyra Fortuin SCHC 12 4
Margot van Geffen Den Bosch 203 14
Eva de Goede (c) Amsterdam 232 28
Ilse Kappelle Amsterdam 2 0
Marloes Keetels Den Bosch 148 19
Josine Koning (k) Den Bosch 70
Sanne Koolen Den Bosch 41 0
Laurien Leurink SCHC 103 24
Caia van Maasakker SCHC 195 61
Frédérique Matla Den Bosch 73 44
Laura Nunnink Den Bosch 122 2
Malou Pheninckx Kampong 91 3
Lauren Stam Amsterdam 88 6
Anne Veenendaal (k) Amsterdam 75
Maria Verschoor Amsterdam 135 17
Xan de Waard SCHC 153 16
Lidewij Welten Den Bosch 214 83

De FIH Pro League-duels van de Oranje Dames en Oranje Heren tegen België zijn woensdag voor iedereen te zien via Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kijken de wedstrijden via kanaal 13 (Ziggo TV) of kanaal 14. Abonnees van Ziggo Sport Totaal kunnen via één van de zes Ziggo Sport Totaal-kanalen live kijken. Voor niet-abonnees biedt Ziggo, de rechtenhouder voor het uitzenden van de Pro League-duels in Nederland, de mogelijkheid de wedstrijden online live te volgen via pay per view. Zij betalen €3,99 en kunnen voor dat bedrag dus beide duels zien.

 


3 Reacties

 1. nicovisch

  Ik mis Pien Dicke die gescoord heeft?

  1. Nvanas012

   Daarmee is ook alles gezegd.

 2. circlestorm69

  Zerbo’s energie level was donderdag duizend en nu mag ze niet meedoen. Die zal wel balen. Kappelle mee laten spelen snap ik niet. En Pien Sanders thuis laten al helemaal niet 🤷🏻‍♂️


Wat vind jij? Praat mee...