Oranje dames weer ruim langs VS, eerste interlandgoal Zuidhof

De Oranje Dames wonnen vannacht hun derde interland op rij tegen de Verenigde Staten. Het werd 7-1. Margot Zuidhof maakte haar eerste interlandgoal, Yibbi Jansen scoorde alweer haar tweede in haar tweede interland. 

In de eerste helft bracht Ireen van den Assem Oranje op voorsprong uit een strafcorner. Maria Verschoor maakte er net voor rust 2-0 van. In het derde kwart velde Oranje het definitieve oordeel over de Verenigde Staten. Verschoor maakte net na rust haar tweede van de wedstrijd en ook Margot Zuidhof en Margot van Geffen waren trefzeker. De goal van de Amerikanen, een strafcorner van Lauren Moyer, kwam te laat om de wedstrijd nog spannend te kunnen maken. In het vierde kwart werkte Oranje nog eens extra aan het doelsaldo, door twee strafcorners te maken. Eentje van Ireen van den Assem en eentje van Yibbi Jansen.

Eerste goal Zuidhof

Het is alweer de tweede goal van Jansen, in ook haar tweede interland. Margot Zuidhof maakte haar eerste. Verder is ook Maria Verschoor op dreef: zij maakte vier goals in haar laatste drie interlands, en komt daardoor op een totaal van tien goals voor Oranje. Ook Ireen van den Assem komt door haar twee goals op een totaal van tien. De Oranje Dames boekten met deze winst hun 22ste zege op rij.

‘Oranje wowed the California crowd’

Na drie interlands blijkt dat de Oranje Dames weinig moeite hebben met de Verenigde Staten, of in ieder geval veel tot scoren komen (4-0, 7-2, 7-1). Dat laatste valt ook de Amerikaanse pers op: ‘Continuing to show remarkable scoring, the Oranje wowed the California crowd by defeating the USA 1-7.’ Het Nederlands Elftal speelt nog één keer tegen de Amerikanen en dan zit hun trainingsstage er weer op.

Mark Palczewski/USA Field Hockey Photo.

Karakteristieken

Verenigde Staten – Nederland 1-7
18. Van den Assem (sc) 0-1, 29. Verschoor 0-2, 31. Verschoor 0-3, 33. Zuidhof 0-4, 38. Van Geffen 0-5, 42. Moyer (sc) 1-5, 49. Van den Assem (sc) 1-6, 55. Jansen (sc) 1-7.
Basis Oranje Veenendaal; Van den Assem, Van Maasakker, Sanders, Dirkse van den Heuvel, Van Geffen, Leurink, Verschoor, De Goede, Welten, Van Male
Vliegende wissels Koning, Keetels, Matla, Nunnink, Richardson, Jansen, Zuidhof
Niet gespeeld Remmerswaal, Pheninckx, Jonker, Hulsen, De Lange, De Waard, Stam, Koolen, Krekelaar


1 Reactie

  1. robvisser

    Toch vond ik de Amerikaanse ploeg vooral de eerste helft heel goed spelen en het is ergens wel wat sneu dat het nu een kansloze nederlaag lijkt. Er zit best wel potentie in hun ploeg en met dat spel kunnen ze het de meeste ploegen behoorlijk lastig maken. Ik geloof ook niet dat een ploeg als Argentinië dit soort uitslagen zou boeken tegen Amerika. Ik denk dat de Argentijnen worden overschat.


Wat vind jij? Praat mee...