Samenvatting Pro League: Oranje Dames – Australië (3-1)

Bekijk hier de laatste poulewedstrijd van de FIH Pro League die door de Oranje Dames ook werd gewonnen. In het Wagener Stadion versloeg Nederland met 3-1 Australië, de enige ploeg die de wereldkampioen eerder in deze nieuwe landencompetitie punten had af weten te snoepen. De ploeg van Alyson Annan was nu duidelijk beter en bracht dat ook in de score tot uiting.


5 Reacties

 1. francakh

  Het commentaar is vreselijk.

 2. Sjang Fijen

  Het commentaar mag volgens fh vreselijk zijn, zelf heb ik dat niet ervaren. Ik vond de wedstrijd boeiend en sprankelend, met de drive om te winnen. Dat de commentator misschien niet ...... eerlijk gezegd, is mij worst. De Oranje dames staan klaar voor de finale, mogen deze met vertrouwen tegemoet zien . Knap hoe Oranje na zo'n lang , soms moeizaam en in ieder geval slepend seizoen, geldt speciaal de Asd en DB speelsters, tot deze fraaie resultaten in staat zijn. Ook mooi hoe de jonkies in Oranje meedraaien, Eva,een ware captain, die zaak onder controle heeft, Kelly er als vanouds bij is, Matla de verdediging van de tegenstanders slapeloze nachten bezorgt. Heerlijk te zien dat na langdurige blessures van Lidewij en Marloes deze toppers hun draai weer hebben gevonden, dat Sanne , dat Xan , dat Merlijn, dat,,,,,,,, zo kan ik nog wel doorgaan. Wel jammer dat Pien er weer niet bij was. Diepe buiging voor allen, ook voor de coach en de begeleiding. Tja, nu nog de klus afmaken dames, we hebben nog niks. De laatste lootjes...... daarna voor jullie begrippen een lange en een welverdiende vakantie. Succes.............Sjang

 3. adrievandeparel

  Helemaal eens met Sjang ! Het is veel belangrijker dat Tim heel enthousiast is en laat horen dat hij voor Nederland is en wil en hoopt dat ze winnen ! Het is wel Merijn , supertalent en al topscoorder bij de Champions Trophy (5 goals) , van wie Nederland nog heel veel plezier gaat hebben. Ook mooi dat Merijn en Frederique hele goede vriendinnen zijn , hier kunnen supporters van zowel Ajax, Feyenoord en PSV nog heel veel beschaafdheid van leren. Dat is de meerwaarde van hockey , hele goede vrienden van elkaar maar in het veld de wil om te winnen, en een hele goede wedstrijdmentaliteit. In beschaafdheid ver bovenaan. Belangrijkst is dat de Nederlandse hockeydames/vrouwen de beste van de wereld zijn en blijven ! En het is na a.s. weekend voor allen een welverdiende vakantie maar iedereen zal toch ook weer topfit in het veld willen staan bij het EK '19 , 1e wedstrijd in Antwerpen zaterdag 17 augustus 20.30 uur NEDERLAND-België, daarna Spanje, Rusland en de finales, SUCCES !

 4. adrievandeparel

  Het is MARIJN , niet Merlijn of Merijn ! Net even opgezocht dat ze in China bij de Champions Trophy 5 goals scoorde in haar 1e grote internationale toernooi, supergoed ! Nu 14 gewonnen wedstrijden in het Nederlands team en 7 goals (zie fih.com).

  1. circlestorm69

   Waarvan twee goals in haar eerste wedstrijd, een 3-1 overwinning op Japan.


Wat vind jij? Praat mee...