Uitgebreide samenvatting Spanje – Nederland (3-4)

Het eerste Pro League-duel tussen Spanje en Nederland ontaardde vrijdagmorgen in een interessant gevecht. Een strijd die, dankzij onder meer een oppermachtige Jip Janssen, uiteindelijk werd gewonnen door de mannen van Oranje met 3-4. Janssen wist drie keer te scoren met zijn wapen, de strafcorner. Naast de strafcornerspecialist schoot ook Jonas de Geus zichzelf in Valencia op het scorebord.

De overwinning op Spanje betekende voor Nederland de eerste Pro League-zege dit seizoen. Bekijk hieronder de uitgebreide samenvatting.


6 Reacties

 1. kap-nah

  Pro League en dan de camera positie tegen de zon in, wie bedenkt het. Hockey wordt nooit volwassen, alle geld slurpende snoepreisjes ten spijt. De Pro League is sowieso de doodsteek voor het internationale hockey. Welk land (behalve de allerrijkste) kan dit nog betalen?

 2. conegut

  Snel een nieuwe keeper opstellen.

 3. Runa Honig

  In ieder geval goed voor het zelfvertrouwen. Nu Caldas toch niet weggaat, kunnen we de jongens maar beter gaan steunen voor wat het waard is.

  1. Van Dessau

   Het was weer kantje boord. Ik ben in ieder geval niet positief over morgen. 😢

 4. klaassen

  Helemaal eens, het ziet er niet uit. Gewoon irritant /vervelend om te kijken met dat tegenlicht. Kennelijk is er niemand die over camera standpunten nadenkt. Je ziet dat ook bij bijv. Oranje Rood wedstrijden, waarbij een groot hek zo'n grote schaduw werpt dat je niet eens kan zien wat er in de cirkel gebeurt.

 5. aussiepie

  Ik denk niet dat Holland moet denken :we zijn er !.Het was in het veld meer spanje dan holland maar strafcorners zijn strafcorners en je ziet het aan India en andere top ploegen dat als je dat beheerst het hoofd van een coach gered kan worden.De volgende pot zal aanmerkelijk moeilijker worden.Achterhoede is en blijft zwak zeker met een onzekere goallie.


Wat vind jij? Praat mee...