Van der Weerden in RTL Late Night: ‘Ik ga niet alles weggeven’

Strafcornerschutters Mink van der Weerden en Maartje Paumen van de Oranje Heren en Dames waren gisteravond te zien bij RTL Late Night. We vroegen Van der Weerden hoe hij de uitzending ervaren heeft.

‘Het gesprek ging over de corner, dus het is wel logisch dat ik dan in de uitzending zit, samen met Maartje Paumen. De insteek was om een heel herkenbaar deel van het hockey wat meer begrijpelijk en inzichtelijk te maken, zowel technisch als tactisch. Ook voor niet-hockeyers’.

Van der Weerden en Paumen bij RTL Late Night | 13 juni 2016
Beeld: RTL4

Niet zo’n prater

Zowel Van der Weerden als Paumen behoren tot de top van de wereld met hun sleeppush. Paumen scoorde 179 doelpunten in 218 interlands. Van der Weerden 64 goals in 95 interlands.  Beiden hebben dus de nodige ervaring op dit gebied. Bij een Late Night talkshow aanschuiven was voor Van der Weerden echter een first. ‘Ik had dat nog nooit eerder gedaan en het is natuurlijk een goed bekeken programma. Ik was ook heel benieuwd hoe het zou zijn om daar te zitten. Ik vond het wel een eer. En het ging gelukkig over een onderwerp waar ik – als het goed is – wel een beetje verstand van heb’. Dat Humberto Tan goede vragen stelde was wel belangrijk. ‘Ik ben van mezelf namelijk niet de meest spraakzame’.

Dé vraag die Tan aan Van der Weerden in de uitzending stelde was wat nou precies een goede strafcornerspecialist maakt. Zijn antwoord: ‘Ik ga niet alles weggeven natuurlijk, maar je moet een stukje snelheid hebben in je push, je moet accuratesse hebben, je moet goed met de druk om kunnen gaan en het hebben van een fijne aangever en stopper helpt heel erg’.

Van der Weerden en Paumen bij RTL Late Night | 13 juni 2016

Beeld: RTL4

Aansprekende gesprekspartners

Dat Van der Weerden met collega Paumen mocht aantreden beviel hem wel. ‘Ik heb samen met haar getraind en met het Nederlands team kom je elkaar natuurlijk ook wel eens tegen, dus we kennen elkaar redelijk goed. En Maartje heeft nog een hoop meer ervaring dan ik en zit nog langer bij het Nederlands team. Bovendien heeft zij twee keer Olympisch goud gewonnen, dat spreekt mensen wel aan’.

Voor Paumen in de uitzending de vraag of zij nou eigenlijk dag en nacht denkt aan die strafcorner. ‘Aan het spelletje wel’ laat ze Tan weten. ‘En met de strafcorner zelf ben je natuurlijk ook veel bezig. Het is echt een apart onderwerp in het hockey. Dus daar besteed je wel extra tijd en trainingsuren aan. Zeker nu richting Spelen ben je daar heel veel mee bezig’.

Van der Weerden en Paumen bij RTL Late Night | 13 juni 2016

Beeld: RTL4

Hoe vond Van der Weerden het eigenlijk om met Humberto Tan aan tafel te zitten? ‘Het was heel leuk. Hij heeft wel eens het Oranje-Zwart Gala gedaan, daar heb ik hem toen al eens de hand geschud. Ik vond hem heel leuk presenteren. Hij was lekker enthousiast. En hij heeft kennis van zaken op sportgebied. Dat maakte het wel extra leuk’.

Uitzending gemist?

Je kunt aflevering 111 (opnieuw) bekijken op de website van RTLXL Gemist. Het gesprek met Van der Weerden en Paumen begint rond de 24e minuut.


Wat vind jij? Praat mee...