Welten: ‘Ook na rust hadden we vijf goals kunnen maken’

In haar eerste interland na haar hamstringblessure maakte Lidewij Welten binnen vijf minuten meteen een doelpunt. Het was de aanzet voor een sterke eerste helft van Nederland tegen de Verenigde Staten, waarin vijf doelpunten vielen.

Na afloop blikte Welten samen met aanvoerder Eva de Goede terug op de 5-0 overwinning op Amerika, die wellicht hoger had kunnen uitvallen als Oranje het goede spel voor rust had voortgezet in het derde en vierde kwart.

Foto: Mike Comer/Getty Images/FIH


11 Reacties

 1. marnixhendrik

  Nauwelijks clubs in US, behalve beetje college hockey; matige coaches. Geen interesse v publiek of pers. Jammer. Hockey blijft sport v paar landen.

 2. robvisser

  We weten dat er in de US slechts een paar sporten zijn die ze belangrijk vinden. Wat dat betreft is het een wat achterlijk land, maar het is geen maatstaf voor de rest van de wereld. De weinige belangstelling aldaar zegt niks over de status van hockey in het algemeen. Lidewij maakte een prachtige goal maar miste logischerwijs spelritme en dat kon je zien, net als bij Marloes Keetels. Daarom was het denk ik beter geweest als ze in Australië en Nieuw-Zeeland van de partij waren geweest, dan hadden ze nu meer ritme gehad voor de wedstrijd tegen Argentinië. In de eerste fase, toen NL louter speelde met gevestigde namen (die al heel veel samenspeelden) zag je gelijk het verschil. Er waren automatismen, vlot lopende aanvallen, het zag er heel erg goed uit. Met elke debutant of onervaren nieuweling die er hierna bij kwam zag je het minder worden, het werd stroperig, er kwamen meer fouten en de flow verdween uit het spel. Maar het doet goed om te zien dat Annan nu voor vertrouwde namen koos toen het erom ging en toen het verschil moest worden gemaakt. In de trip naar Nieuw-Zeeland en Australië waren denk ik te weinig van dat soort speelsters aanwezig. Zeker tegen Argentinië straks, in die te verwachten heksenketel, zal Annan het niet moeten hebben van onervaren internationals.

 3. Sjang Fijen

  Poeh, boven verwachting goed en stralend van spelvreugde dit Oranje. Goed, de achterhoede werd niet echt niet echt op de proef gesteld en dat zal anders worden over een weekje in Rosario. Dan maar goed dat Pien er weer bij is. Heerlijk te zien dat de drie geblesseerden, Kelly, Marloes en Lidewij, bijna als vanouds, zo sterk aanwezig waren en jammer dat het jeugdige talent van OR net niet scoorde.: Mattie deed waar ze goed in is, twee keer raak.. Don't cry for me Argentina, next weekend? Ik zie er al naar uit. Hebben we dank zij jullie vandaag een lentedag in NL? Groet van..........Sjang

 4. venom

  Zijn de VS een wat achterlijk land omdat ze hockey niet belangrijk vinden? Als je die logica volgt, iemand uit de VS zou kunnen zeggen dat in en paar landen wat achterlijk zijn omdat daar hockey een belangrijk sport is.

 5. mickh

  Rob `volledig de weg kwijt` V. `Wat dat betreft is het een wat achterlijk land, maar het is geen maatstaf voor de rest van de wereld. De weinige belangstelling aldaar zegt niks over de status van hockey in het algemeen`. Ik heb je zelden grotere onzin horen uitkramen. Ga mij nou niet vertellen dat de status van veldhockey wereldwijd wel van een behoorlijk gehalte is. Omdat jij toevallig een adept bent die zich ingevreten heeft in `hockey`, bij gebrek aan een andere hobby, betekent nog niet dat de rest van de wereld ook met een op en neer bewegend WK dames boek op schoot de December maand is doorgekomen.

  1. circlestorm69

   Waarom doe jij altijd zo vervelend? Je mag het best niet met iemand eens zijn maar die persoonlijke aanvallen elke keer gaan nergens meer over. Niemand die daar op zit te wachten dus hou er mee op. Wat ik me altijd afvraag...hebben jullie elkaar wel eens ontmoet? Vanwaar die haat tegen Rob?

  2. lexi-b

   Zelden iemand minder beschaving horen uitkramen ....

  3. Runa Honig

   Mickh: moet dat nou? Je speelt teveel op de man en dat heeft geen enkele toegevoegde waarde. Laat Rob vinden wat hij vindt!

 6. robvisser

  @circlestorm69 Ik ken hem in ieder geval niet. En ik moet ook zeggen, ik krijg steeds minder de neiging om hem te willen leren kennen.

 7. hockeymundo

  Geniet er nog maar even van over 10 jaar is de USA ons voorbij. In Amerika wordt nu ook op kunstgras gespeeld en schiet het aantal kids dat hockey speelt omhoog.

 8. mickh

  Dank voor alle warme reacties:) Veldhockey stelt helaas bitter weinig voor in de wereld in tegenstelling tot al die sporten die populair zijn in de `die achterlijke VS`,als basketbal, honkbal etc. Een ieder die anders wil beweren kan ik niet anders dan van idiotie betichten. Dat mensen hier met een Oranje feestneus op, Rob voorop, dat allemaal anders wensen te zien, om zo de prestaties van de Oranje teams meer cachet te geven en zo hun tijdverdrijf waardevoller te maken, is aandoenlijk. Maar dat vervolgens ook nog eens landen als Pakistan en India hier door het slijk worden gehaald en worden weggezet als `niet voldoen aan de Nederlandse Vinex norm` maakt het er in mijn ogen allemaal nog veel triester op. Hockey is er alleen maar bij gebaat als het wereldwijd breed wordt uitgedragen en als landen, die mogelijk op termijn kunnen aanhaken, op diverse manieren, organisatorisch, educatief en financieel ondersteund worden, ook al gaat dat gepaard met teleurstellingen, vallen en opstaan. Pas dan kan op termijn het IOC overuigd worden dat hockey op de Olympische kalender nooit zal mogen ontbreken. Daar ligt een rol voor FIH en zeker ook KNHB. Beiden lijken tot op heden niet van deze noodzaak overtuigd; FIH heeft een gedrocht geproduceerd in de vorm van de Pro League, wat geen enkele bijdrage levert aan de doelstelling om hockey `meer in de kijker te spelen` en de KNHB lijkt niet verder te willen kijken dan `het Amsterdam Rijn Kanaal en de Maas` . Oliedom en gezamenlijk juichend op weg naar de afgrond. Als deze instelling ook uitgedragen worden door lieden hier; `Oranje boven en de rest doet er niet toe`, vanuit een complete tunnelvisie en dan ook nog eens voorzien van het nodige dedain naar andere landen, dan zeg ik daar wat van, al dan niet voorzien van een sneer dan wel kwinkslag. En of u dat nou apprecieert of niet, dat vind ik niet zo heel belangrijk. Tot snel en...Prettige Maandag:)


Wat vind jij? Praat mee...