Play-offs OVK: Qui Vive en Groningen delen eerste tik uit

Een paar 1000 hockeyliefhebbers hebben vanavond met volle teugen genoten van de eerste 3 play-offduels in de Overgangsklasse Heren en Dames. Vooral in Almere en Tilburg stonden de toeschouwers 3 tot 4 rijen dik langs de kant van het veld. En ze waren niet voor niets gekomen!

Almere – Qui Vive 1-2 (na golden goal)

De Heren van Qui Vive wonnen in de Flevopolder via een ‘golden goal’ (1-2). Zoals zo vaak dit seizoen was Mark Weber de scherprechter. Het gevreesde cornerkanon maakte zijn reputatie in de 1e helft van de verlenging meer dan waar.

Were-Di – Groningen 0-0 (2-4 na shoot outs)

In het diepe zuiden wonnen de Dames van Groningen van Were Di na het nemen van shoot-outs. Na 85 minuten hockey bleef het bij 0-0. De spanning was om te snijden en de shoot-outs pasten helemaal in de sfeer van deze wervelende hockeyavond. Groningen nam haar 4 shoot-outs onberispelijk, Were Di miste er 2, waardoor de 5e shoot-out in de serie niet meer nodig was.

Zowel Qui Vive als Groningen verkeren nu in de positie dat ze op eigen veld 2 kansen krijgen om promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Na de return hebben ze bij een eventueel 3e wedstrijd namelijk het thuisvoordeel.

Victoria – Nijmegen 2-1

De 2 nummers 2 van de Dames Overgangsklasse troffen elkaar vanavond in Rotterdam. Daar won Victoria met 2-1 van Nijmegen. In Kralingen was sprake van een zeer gelijkwaardige strijd.

Nabeschouwing en doelpuntenmakers volgen.

Victoria – Tilburg

Morgenavond spelen de nummers 2 van de heren Overgangsklasse tegen elkaar. Het duel Victoria-Tilburg begint om 20.30 uur.

>> Alles over de play-offs

 


Wat vind jij? Praat mee...