Inhaalduel OVK heren: Cartouche houdt aansluiting

Cartouche houdt dankzij een zege op Huizen (4-2) de aansluiting met de plaatsen, die recht geven op een plek in de play-offs. De ploeg gaat de winterstop in als 4e met een achterstand van 4 punten op runner-up Tilburg.

Trainer-coach Sonja Thomann was zich terdege bewust van deze uitgangspositie. Immers, verlies had betekend dat de Voorburgers bij het ingaan van de winterstop al vrijwel kansloos waren geweest voor de play-offs.

De spelers leken dit besef aanvankelijk niet te hebben tijdens de wedstrijd tegen Huizen, die een aantal weken gelden na 23 minuten werd gestaakt vanwege overvloedige regenval. De tussenstand was op dat moment 0-1. 5 Minuten na hervatting van de 1e helft kwam Huizen namelijk op 0-2.

Vechtlust en passie

Thomann: ‘Ik ben tijdens de rust heel erg boos geworden, want ik was echt pissig. Huizen kwam tweemaal in de cirkel en scoorde daaruit eenmaal. En wij halen totaal geen rendement uit onze mogelijkheden. Gelukkig gingen we tijdens de 2e helft wel helemaal los. We toonden vechtlust en passie.’

Na de 2-2 scoorde Cartouche vrij vlot daarna de 4-2. Op dat moment waren er nog 5 minuten te spelen. Huizen zette daarna alles op alles en haalde onder meer zijn doelman van het veld. De thuisclub profiteerde hier van door in de slotfase nog de allesbeslissende 4-2 te scoren.

Rol arbitrage

Robert-Jan Cox (Huizen) signaleerde dat de arbitrage zijn ploeg de das om deed, doordat de gelijkmakende 2-2 tot stand kwam door een bal die afkomstig was van de stick van één van de eigen spelers.

Thomann mopperde na afloop ook al over de leiding: ‘Zij veroorzaakten door hun beslissingen enorm veel onrust in het veld. Het werd verschrikkelijk rommelig.’

De 4 goals na rust door Cartouche kwamen van de sticks van Albers, Van de Harst en Van Aken (2x).