PK (D): Huizen snoept punten van R’dam af, De Terriërs wint

Na dertien wedstrijden is het De Terriërs eindelijk gelukt om een overwinning te boeken. In eigen huis versloeg het MOP (2-1). Huizen deed koploper Rotterdam pijn door in de laatste minuut te scoren en daarmee een gelijkspel binnen te halen (1-1). Achtervolgers Leonidas en Tilburg wonnen wél.

Huizen – Rotterdam 1-1

In, op en tegen Huizen wist het nog altijd ongeslagen Rotterdam nu eens niet te winnen. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin de ploeg van Brian Vervoort diverse veld- en cornerkansen kreeg op een treffer, haalde Annebregt Rietveld in het derde kwart dan toch de trekker over. Na een niet goed gestopte strafcorner belandde de bal bij de spits die Rotterdam met een harde flats op voorsprong zette.

Toch gaf Huizen zich niet gewonnen. Zeker in de laatste tien minuten grosseerde het in scoringsmogelijkheden. Een – door Rotterdam betwiste – strafcorner van Sam Luttmer in de allerlaatste minuut was dan eindelijk raak, tot grote vreugde van alles wat Huizen heet.

Eddie Simmons, coach van Huizen: ‘De eerste helft vond ik ons niet goed. In plaats van uit te gaan van ons eigen vermogen speelden we afwachtend en toonden we te weinig lef. De laatste twintig minuten namen we meer initiatief, waren we meer in balbezit en zetten we meer druk op de verdediging. Natuurlijk is het dan heel fijn dat dat is beloond met een gelijkspel. Voor de komende acht wedstrijden is het de kunst om dat vertrouwen in onszelf van het begin af aan te laten zien. Liever volle bak erin gaan en dan verliezen, dan dat we voorzichtig aftasten.’

70. Claire Fischer (sb) 4-3

Claire Fischer schiet Groningen vanaf de strafbalstip naar de zege op Laren (4-3) in de Promotieklasse. Foto: Jacob Gunter

De vreugde bij Groningen na de rake strafbal van Claire Fischer tegen Laren in de Promotieklasse. Foto: Jacob Gunter

40. Jade Vermeer (sc) 2-3

Jade Vermeer scoort de 3-2 voor Tilburg tegen Were Di in de Promotieklasse. Foto: Rogier Balk

Jade Vermeer juicht na haar treffer tegen Were Di in de Promotieklasse. Foto: Rogier Balk

Vreugde bij Tilburg na de treffer van Jade Vermeer tegen Were Di in de Promotieklasse. Foto: Rogier Balk

Het vingertje van Jetske van Bavel na haar openingstreffer van Tilburg tegen Were Di in de Promotieklasse. Foto: Rogier Balk