PK (D): Minimale verschillen, maar de top vier blijft winnen

De uitslagen van speeldag acht doen spannende wedstrijden vermoeden – geen duel eindigde met meer dan twee doelpunten verschil. De top vier (Leonidas, Rotterdam, Tilburg, Huizen) maakte evenwel geen misstap en pakte de volle buit. Nummer elf HIC deed goede zaken door MOP met 2-0 te verslaan.

Huizen – HBS 3-2

Waar Huizen volgens coach Eddie Simmons de afgelopen weken zichzelf nog wel eens tekort deed (wel goed spelen, toch verliezen), kon het team nu drie punten bijschrijven, ondanks een relatief mindere dag. ‘Op de een of andere manier hebben we altijd moeite met HBS. Ze zijn fysiek sterk, fit en spelen aanvallend. Wij speelden een redelijke eerste helft, maar pas in de loop van de tweede helft kwamen we echt goed uit de verf. Ondanks de achterstand bleven we hockeyen, in plaats van dat er angst in de ploeg sloop. Daardoor wisten we in de laatste tien minuten zowel de gelijkmaker als de winnende treffer te scoren.’

Voor Simmons had deze overwinning een extra lading, met het overlijden van zijn goede vriend Franklin Dikmoet. ‘Ik heb na het laatste fluitsignaal wel even naar de lucht gekeken. Deze drie punten zijn zeker ook voor hem…’

Jeroen Tuininga, coach van HBS, is vooral blij dat zijn team beter speelde dan vorige week. ‘Toen was het niet om aan te zien; vandaag ging het op alle fronten stukken beter. Verdedigend stonden we het overgrote deel van de wedstrijd sterk. Alleen de laatste tien minuten lieten we het lopen. Zonde, maar als we de lijn van de rest van de wedstrijd doortrekken, gaat dat in de laatste drie speelronden tot de winterstop zeker punten opleveren.’

33. June van Westing (sc) 0-1
40. Karlinde van Arendonk 1-1
56. Nicole Oud (sc) 1-2
61. Amber Folmer 2-2
67. Noa van Leer 3-2

Nijmegen – Leonidas 0-2

10. Tess Niessen 0-1
39. Sarah Monteiro Silva 0-2