Push stunt met zege op Huizen, Leonidas en Leiden in evenwicht

Vier teams uit de Promotieklasse Dames kwamen donderdagavond in actie. Leonidas speelde gelijk tegen Leiden in een wedstrijd die eerder was afgelast vanwege het overlijden van Leonidas-speelster Rosella Lindeman. Het vooruitgespeelde duel tussen Push en Huizen eindigde in een verrassende zege voor de thuisploeg.

Push stuntte in eigen huis door nummer drie Huizen met 3-1 terug naar het Gooi te sturen. De ploeg uit Breda kent tot nu toe een moeizaam seizoen, maar liet donderdagavond zien nog altijd een ploeg te zijn om rekening mee te houden.

Al na vijf minuten opende Freeke van Dongen de score namens de thuisploeg. De spits schoot raak uit een strafcorner. Aan het begin van kwart twee tekende Puk Holleman, zus van aanvoerder Pien, de 2-0 aan. Vlak voor rust kwam Huizen terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer.

Even dreigde voor Push eenzelfde scenario als afgelopen zondag. Toen kwam het eveneens op 2-0 om uiteindelijk met 2-2 gelijk te spelen tegen hekkensluiter Klein Zwitserland. Dat lot bleef de Bredase vrouwen deze avond bespaard, want in de tweede helt was het opnieuw Van Dongen die namens haar ploeg scoorde. Dankzij deze driepunter stijgt Push naar plek acht op de ranglijst. Het duel tussen Push en Huizen werd vooruitgespeeld vanwege het naderende WK U21 in Chili waaraan Huizen-verdediger en jeugdinternational Sam Luttmer deelneemt.

Push-spits Freeke van Dongen (hier in actie tegen KZ afgelopen zondag) was donderdagavond twee keer trefzeker. Foto: Rogier Balk

Leonidas en Leiden gelijkwaardig

In Rotterdam hielden Leonidas en Leiden elkaar in evenwicht. De thuisploeg begon de wedstrijd sterk: verdedigster Minke Boeijenga schoot al na een paar minuten spelen de 1-0 binnen. Nadat Leiden op gelijke hoogte kwam uit een strafcorner van Anne marije de Graaff bracht Mikki Roolaart de Rotterdamse ploeg zes minuten voor rust weer op voorsprong.

Voor promovendus Leiden vormde de achterstand reden om een tandje bij te zetten. Dankzij een doelpunt van clubtopscorer Nicola Pluta uit opnieuw een strafcorner eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Hierdoor blijft Leonidas steken op plek elf. Zondag wacht, opnieuw in eigen huis, het belangrijke duel tegen nummer tien Groningen.