Round-up PK (D): hekkensluiter KZ klopt koploper MOP

In de tiende speelronde van de Promotieklasse Dames heeft hekkensluiter Klein Zwitserland voor een stunt gezorgd door koploper MOP met 3-2 te verslaan. Daarmee tekende de promovendus meteen ook  voor de eerste overwinning van dit seizoen. KZ blijft op de laatste plek van de ranglijst staan, maar is nummer elf Leonidas tot op één punt genaderd.

MOP behoudt ondanks het verlies de koppositie. Het ziet Huizen wel dichterbij komen. De runner-up won in eigen huis met 4-1 van het zo verrassend goed prestererende Nijmegen, dat tot zondagmiddag op plek twee stond. Aanvoerder Myrthe van Kesteren was twee keer trefzeker voor haar ploeg. Voor Huizen zit de eerste seizoenshelft er met deze zege direct op. Vanwege het WK U21 waarvoor Huizen-speelster Sam  Luttmer deze week naar Chili afreist, werd de wedstrijd tegen Push verplaatst naar afgelopen donderdag (3-1 winst Push).

Huizen-speelster Sam Luttmer zien we binnenkort in actie tijdens het WK U21 in Chili. Foto: Rob Römer

Het duel tussen laagvliegers Groningen en Leonidas eindigde onbeslist. Vlak voor het einde van het eerste kwart bracht Leonidas-aanvoerder Lisette Korink de Rotterdamse vrouwen op voorsprong. Vervolgens was het Groningen dat via doelpunten van Floks van der Beek en Claire Fischer op 1-2 kwam. Na een periode waarin twee groene en twee gele kaarten vielen, was het slotakkoord voor de Leoniden. Daphne Groothuis voorkwam met een strafcornergoal in de laatste minuut van de wedstrijd dat Groningen er met drie punten vandoor ging.

Koploper MOP verloor van hekkensluiter Klein Zwitserland. Foto: RvG fotografie

Foto: RvG fotografie

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...