Round-up PK (D): Huizen en HIC in evenwicht, KZ verliest weer

Op de zevende speeldag van de Promotieklasse Dames boekte Push de tweede overwinning van het seizoen. Runner-up Ring Pass werd in eigen huis met 4-3 verslagen. De ploeg van coach Pim Houben was vorig seizoen nog in de race om een play-offs, maar bungelde tot nu toe onderin de ranglijst. Dankzij de zege stijgen de Bredase vrouwen naar de ‘veilige’ negende plek.

Huizen en HIC hielden elkaar in evenwicht (1-1). Beide ploegen namen vorig seizoen deel aan de play-offs, maar presteren dit jaar nog wisselvallig. Ex-hoofdklassespeelster Teuntje Horn zette HIC in de negende minuut op voorsprong. Voor rust trok Karlinde van Arendonk, zondag afwisselend spelend als rechtsachter en linksvoor, de stand gelijk. In een verder gelijk opgaande wedstrijd bleef het bij de 1-1 ruststand.

Blijdschap bij Huizen-speelster Karlinde van Arendonk na haar doelpunt. Foto: Edwin J.H. de Vries/Orange Pictures

Door het gelijkspel blijven Huizen en HIC in het linkerrijtje meedraaien, maar raakt de koppositie verder uit zicht. Nummer één MOP wist namelijk opnieuw te winnen. Victoria werd nipt met 3-2 geklopt. Al vroeg in de wedstrijd brachten Tessa Schoenaker en strafcornerspecialist Bo van Kempen MOP op een 2-0 voorsprong. Twee treffers van Donna Dupuis in het tweede kwart brachten de spanning weer volledig terug. Dankzij een doelpunt van Frederique Vernooij pakte de ploeg van coach Mark Dekker alsnog de volle buit.

Voor voormalig hoofdklasser Klein Zwitserland is het nog altijd wachten op de juiste vorm. De hekkensluiter verloor met 3-1 van Leiden. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Hierdoor stijgen de Oegstgeester vrouwen naar plek vier op de ranglijst met één wedstrijd minder gespeeld.