Round-up PK (D): Huizen verliest koppositie aan MOP na pak slaag

Huizen heeft tijdens de vijfde speelronde de koppositie in de Promotieklasse Dames verloren. In eigen huis kreeg de ploeg van Donald Drost zondag een pak slaag (0-3) van Leonidas, dat daarmee de eerste overwinning van het seizoen pakte.

MOP profiteerde optimaal van de misstap van Huizen. Het Vughtse team versloeg Laren met 2-1 en staat nu aan kop. Middenvelder Jolien Borgers zette MOP aan het begin van het tweede kwart op een 1-0 voorsprong. Even later was Lisa van Ierland attent voor het doel van Laren-keepster Daniëlle Bakker. In de tweede helft deed Laren er een schepje bovenop. Een spaarzame strafcorner leverde een strafbal op die Mylée Vos de Mooij onverbiddelijk binnenpushte. Verder dan de aansluitingstreffer kwam de nummer drie van het klassement niet, waardoor de drie punten in Vught bleven.

Ondanks de dreiging Laren-speelster Lynn Vasterink trok de ploeg uit het Gooi tegen MOP aan het kortste eind. Foto: Frank Kerbusch/Orange Pictures

Push zit in de hoek waar de klappen vallen. Vorig jaar streed de Brabantse formatie nog mee om een play-offplek, maar dit seizoen werden tot nu toe slechts drie punten behaald. Ook Groningen was een maatje te groot (1-2). Noor Hakker zette Groningen al na vier minuten op 0-1. In het tweede kwart verdubbelde Claire Fischer de voorsprong, in een duel waarin liefst drie gele kaarten vielen. De late goal van Marieke Bos was er slechts één voor de statistieken. Daarmee staat Push voorlopig op de elfde plaats.

 


Wat vind jij? Praat mee...