Round-up PK (D): koploper MOP wint topper van Ring Pass

MOP blijft winnen. De koploper van de Promotieklasse Dames versloeg zondagmiddag tijdens de achtste speelronde achtervolger Ring Pass met 1-3. Daarmee loopt de ploeg van coach Mark Dekker uit op de concurrentie. De voorsprong op de nieuwe nummer twee Huizen bedraagt nu vijf punten.

Op en tegen Laren leek Huizen af te stevenen op een gelijkspel. Doelpunten bleven ruim een uur uit. Kaarten vielen er wel: vier groene maar liefst, waarvan drie aan Huizense zijde. Acht minuten voor tijd was het dan toch raak. Karlinde van Arendonk tekende voor haar derde treffer van het seizoen en besliste daarmee de Gooise derby in het voordeel van Huizen.

Voor Groningen blijft het seizoen moeizaam verlopen. De winterkampioen van vorig seizoen, die uiteindelijk zelfs geen play-offplek bemachtigde, staat voorlopig op een teleurstellende tiende plek. Ook tegen Victoria was de ploeg van coach Julian Steen niet opgewassen. In Rotterdam werd het 3-1, mede dankzij een doelpunt van clubtopscorer Sabine van den Eijnden. Alle doelpunten van Victoria vielen in de eerste helft. Met deze driepunter op zak stijgen de Rotterdamsen van de achtste naar de zesde plek op de ranglijst.

Hekkensluiter Klein Zwitserland heeft het moeilijk

Hoofdklassedegradant Klein Zwitserland kreeg een pak slaag van promovendus Nijmegen. Binnen tien minuten keken de Haagse vrouwen al tegen een 0-3 achterstand aan. Toen Elena Colmer in de tweede helft ook nog eens de 0-4 binnenprikte, was de wedstrijd definitief beslist. Voor de hekkensluiter is het daarmee nog altijd wachten op de eerste zege van het seizoen.

Tess Olde Loohuis (MOP). Foto: RvG fotografie

Een verhit duel bij MOP tegen Ring Pass. Foto: RvG fotografie