Round-up PK (D): Laren snoept punten weg bij MOP, Vic verliest

Koploper MOP heeft in de zestiende speelronde van de Promotieklasse Dames opnieuw punten verspeeld. Tegen Laren kwam de ploeg van de (naar Oranje-Rood) vertrekkend coach Mark Dekker niet verder dan 3-3. Het is aan een strafcorner van Bo van Kempen te danken dat MOP niet met lege handen bleef. Zij scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker.

Laren, dat elfde staat, kwam in eigen huis zelfs brutaal op een 3-0 voorsprong.  Aanvoerdster Djoeke Vogel was twee keer trefzeker en ook – de eigenlijk afgezwaaide – Fleur Kok pakte een doelpunt mee. Pas twintig minuten voor tijd deed de zestienjarige Precious Oud iets terug namens de koploper. Even later sleepte Van Kempen de 3-2 binnen, om in de slotseconden dus ook de 3-3 voor haar rekening te nemen.

Runner-up Huizen kwam niet in actie. De wedstrijd op en tegen Leonidas werd last minute afgelast. De reden: de sproeiers functioneerden niet en andere velden waren niet beschikbaar. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald, is nog niet bekend.

Ring Pass Delft kroop dichter naar de top door het puntenverlies van MOP. Een goal van Lise Bom, één minuut voor tijd, was genoeg voor de winst op Leiden (1-0). De wedstrijd vond overigens plaats op het complex van Rijswijk, nadat een omgevallen lichtmast afgelopen zaterdag het spelen op het hoofdveld onmogelijk had gemaakt. Ook Push zette de positieve reeks door. Dankzij de 2-3 winst op Groningen staan Ring Pass en Push nu gedeeld derde, met slechts vier punten achterstand op de nummer één.

Voor Victoria eindigde de wedstrijd tegen Nijmegen in een deceptie. Na twee Nijmeegse doelpunten in de eerste helft, van Sanne Vormeer en Lieke Franssen, werd er na rust niet meer gescoord. Hierdoor raakt de top drie voor Victoria steeds verder uit zicht. Beide ploegen staan nu op gelijke hoogte qua punten en zijn terug te vinden op de plekken vijf en zes van de ranglijst.

De 1-0 voor Groningen van Floks van der Beek. Foto: Jacob Gunter

De 2-2 voor Groningen van Lobke van Nistelrooij. Foto: Jacob Gunter

Push viert een doelpunt tegen Groningen. Foto: Jacob Gunter