Round-up PK (D): MOP blijft winnen, Laren vs Ring Pass onbeslist

Met de koppositie stevig in handen gaat MOP de winterstop van de Promotieklasse Dames in. Dankzij een nipte 2-1 overwinning op HIC heeft de ploeg van coach Mark Dekker nu zeven punten voorsprong op achtervolgers Huizen en Victoria.

Victoria is de laatste weken bezig aan een opmars. De Rotterdamsen opereerden tot dusverre in de luwte van de competitie, maar won drie van de laatste vier wedstrijden. In een poule waar ‘iedereen van iedereen’ wint, is een sprong omhoog snel gemaakt. Zondagmiddag was stadsgenoot Leonidas slachtoffer van de goede flow van Victoria, al was het verschil met één doelpunt minimaal. Een strafcornertreffer van Mady Hof in het vierde kwart bracht de beslissing.

Het duel tussen Laren en Ring Pass eindigde in 0-0. Beide ploegen kregen zeker scoringskansen. Zo mocht Laren vijf keer aanleggen voor een strafcorner en Ring Pass zelfs achtmaal. Voor Laren eindigt de eerste seizoenshelft hierdoor op een – toch wat teleurstellende – voorlopig negende plaats. De Delfse vrouwen gaan met een vierde plek de winterstop in. Ring Pass-spits Tessa van Haaster probeert de bal afhandig te maken van Laren-verdedigster Victoria Collée. Foto: Willem Vernes

Teleurstelling bij Laren-speelsters Fleur Snijders en Daniële Bakker na het gelijkspel tegen Ring Pass. Foto: Wille Vernes

Ook de wedstrijd tussen laagvliegers Groningen en Klein Zwitserland bleef onbeslist (1-1). Noor Hakker bracht de noorderlingen aan het begin van het tweede kwart op een 1-0 voorsprong. Na rust trok Maud de Kok met haar doelpunt de stand weer gelijk. Met een tiende plek op de ranglijst zullen ze in Groningen allerminst tevreden zijn, zeker gezien het feit dat de ploeg vorig jaar als eerste de winterstop in ging. Ook voor KZ is er in de tweede seizoenshelft werk aan de winkel. Met negen punten staat het nog altijd laatste, al is de achterstand op de nummer twee Huizen ‘slechts’ negen punten.

Keeper Nijdam van Klein Zwitserland redt voordat Groningen kan intikken. Foto: Jacob Gunter

De 1-0 van Noor Hakker voor Groningen tegen Klein Zwitserland. Foto: Jacob Gunter

De 1-1 van Klein Zwitserland tegen Groningen wordt gevierd. Foto: Jacob Gunter