PK (H): SCHC wint topper, Schaerweijde aan kop

Na vier speeldagen is Schaerweijde de nieuwe koploper in de Promotieklasse. De Zeister formatie deelt de leiding met SCHC, dat zondagmiddag de topper in Den Haag met 3-2 van hdm won. Cartouche ging in eigen huis onderuit tegen HIC (1-2). Het duel tussen Victoria en Voordaan werd vanwege corona uitgesteld.

De mannen van Nijmegen stapten met een heerlijk gevoel de auto in na de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd op Laren. Captain Lars Leenen vond het over zeventig minuten genomen ook een terechte zege. De ploeg van trainer-coach Bas Bogaard blijft zo met zeven punten keurig in het kielzog van de koplopers (SCHC en Schaerweijde), die nu op negen punten staan.

Leenen: ‘Wij wisten eerlijk gezegd niet wat wij moesten verwachten van Laren, omdat ze verschillende nieuwe jongens in het team hebben. Maar Laren-uit is sowieso altijd een lastige pot om te spelen. Ons strijdplan was om er vanaf de eerste minuut in te vliegen en dat hebben we ook gedaan. We speelden de eerste helft écht goed, het mankeerde helaas alleen aan doelpunten.’

Wat dat aan gaat kreeg Nijmegen vlak voor rust een dompertje te incasseren, want na een half uur spelen kwam de thuisploeg op 1-0 dankzij een rake strafcorner van Thomas Vis aan wie je zo’n karweitje wel kunt toevertrouwen .

Leenen: ‘Tijdens de rust kwamen we tot de conclusie dat we lekker in de wedstrijd zaten en dat we gewoon op de ingeslagen weg moesten doorgaan. Na ruim tien minuten in de tweede helft kwamen we op 1-1 via een hele goede aanval van achteren uit. De bal kwam in een scrimmage voor het doel en die ging er in. Dat was dé beloning waarnaar wij op zoek waren.’

Van 1-1 snel op 1-3

Ongeveer tien minuten later stond er al een 1-3 score op het bord na treffers van de Spanjaard Lluis Mele Fernandez en wederom Cas Leenen die tevens tekende voor de gelijkmakende 1-1.

Leenen: ‘Die laatste goal ontstond vanuit een strafcorner, die eigenlijk niet goed lukte. Via een afgeslagen bal ging ‘ie er toch in, terwijl wij op dat moment vanwege een gele kaart met tien man in het veld stonden. Uiteraard ging Laren na deze goal flink druk zetten. De laatste tien minuten hadden we het daardoor moeilijk, maar al met al hebben we het goed gedaan.’

Volgende week speelt Nijmegen thuis tegen Victoria, maar eerst wacht donderdagavond hoofdklasser Tilburg in een duel om de Gold Cup. Leenen: ‘Wij kunnen dus vol aan de bak.’

Were Di heeft de laatste week twee duels achter de rug tegen ploegen, waarvan de Tilburgers in principe punten hadden moeten pakken. Vorige week zondag verloren de mannen van trainer-coach Sven van der Most op het laatste nippertje met 2-3 van Victoria, deze zondag kreeg het team met 5-2 klop van HBS.

Van der Most is er de man niet naar om excuses te zoeken in het ontbreken van spelers, en dat deed hij na afloop ook niet, maar feit is dat Were Di enkele waterdragers mist die eigenlijk niet te vervangen zijn. Vooral in de aanvalslinie levert het team momenteel stootkracht in en dat bleek ook in de wedstrijd tegen HBS.

De coach: ‘Wij kwamen vandaag dertig keer in de cirkel van de tegenpartij. Zo vaak kwamen wij in de Promotieklasse nog nooit in de cirkel, maar dan moet je de mogelijkheden wel benutten. Op zich is het goed dat we zo ver komen en over onze inzet tegen HBS heb ik ook niets te klagen, maar we drukken niet af.’

Were Di is een team met vooral aanvallende aspiraties en toont zich kwetsbaar in defensief opzicht. ‘Vorige week stonden we bij rust met 2-0 voor tegen Victoria. We waren in de positie om dit team op zes punten achterstand te zetten. Toch laten we het na. Eeuwig zonde.’

Het is kortom zaak de boel weer bij elkaar te rapen, maar of dat de komende week tot succes zal leiden, is de vraag. Donderdag speelt Were Di tegen hoofdklasser Den Bosch om de Gold Cup, aanstaande zondag wacht hdm.

‘Best een beladen duel’

Bij HBS was op voorhand sprake van enige wedstrijdspanning. ‘Op zich was dit best een beladen duel, want na onder meer hdm en SCHC was dit een tegenstander waarvan je eigenlijk de punten moet pakken’, aldus doelman en captain Fritz Schnoeckel. ‘Wij willen graag de aansluiting met de middenmoot pakken, met teams als Voordaan en Cartouche.

Een eenvoudige klus leek het winnen van Were Di op voorhand niet te worden. Het team miste nogal wat spelers vanwege corona en quarantaine.

Schnoeckel: ‘Gelukkig namen mannen als Freek en Sam Martens ons vandaag op sleeptouw. Zij en nog enkele anderen stonden op en dat heeft ons er uiteindelijk doorheen geholpen.’

De doelman kijkt terug op een goede eerste helft en een ‘timide’ tweede helft van zijn team. ‘Toch hadden we na rust wel de overhand en konden we ook uitlopen naar 3-1 en 4-1. Dan weet je zo ongeveer dat je gaat winnen.’