PK (H): Were Di verslaat Qui Vive in degradatiekraker

Eindelijk kon hekkensluiter Were Di weer eens juichen voor de winst. In eigen huis werd nummer elf Qui Vive op een 3-1 nederlaag getrakteerd. HBS schuift van plek tien naar negen dankzij een krappe zege op Almere (1-0). Bovenin deed Voordaan goede zaken door Laren te verslaan, zij het in de laatste minuut (2-1). Koploper Schaerweijde was met 4-0 te sterk voor Cartouche.

Were Di – Qui Vive 3-1

Na ruim een half jaar droogte pakte Were Di eindelijk weer eens punten. Concurrent onderin Qui Vive was de dupe van de Tilburgse dadendrang. In een wedstrijd waarin strijdlust overduidelijk belangrijker was dan fraai hockey spelen, trok de ploeg van de nieuwe coach Peter Kalfsterman in het laatste kwart de wedstrijd naar zich toe. Tegen twee backhandschoten, van Joost Mallant en Kars Schreuders, was de Uithoornse verdediging niet opgewassen.

Kalfsterman: ‘Vorige week kregen we een oorwassing van HDM (9-0, red.). Ik heb dat niet tegen de jongens gezegd, maar eigenlijk was ik daar wel blij mee. We waren extra getergd om vandaag strijd te leveren. En dat hebben ze gedaan. In de eerste helft kreeg Qui Vive nog wel kansen, maar dankzij goed keeperswerk hielden we stand. Na de rust domineerden we en lieten we zien waar we goed in zijn: met volle energie de duels in gaan en vrij hockeyen.’

Kalfsterman volgde in de winterstop John Bessell op. Zijn insteek is een wat andere dan zijn voorganger: ‘Ik geef de spelers meer ruimte. Moeten ze overwerken en missen ze daardoor een training? Dat kan een keer gebeuren. Het gaat er minder strikt aan toe. Dat vertaalt zich naar het veld, waar ze ook meer vrijuit kunnen spelen.’

‘Deze overwinning is natuurlijk zeer welkom,’ vervolgt Kalfsterman, ‘maar we weten ook dat we er nog lang niet zijn. HIC, Victoria en HBS zijn wat mij betreft de tegenstanders waar we punten tegen moeten halen om niet te degraderen. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Dat betekent ook: wel een biertje drinken, maar niet laveloos naar huis gaan straks, want de voorbereiding op komende week begint nu. Ik laat ze vrij, maar wijs hen wel op hun verantwoordelijkheden.’

7. Bart Naber 1-0
19. Kyle Galdwin 1-1
54. Joost Mallant 2-1
60. Kars Schreuders 3-1

Were Di-coach Peter Kalfsterman geeft Coen Specken aanwijzingen. Foto: Perry van de Leuvert/Orange Pictures

HBS – Almere 1-0

35. Chiel Molendijk 1-0

Het duel tussen HBS en Almere (1-0) in de Promotieklasse Heren. Foto: Nico Hortensius

Nijmegen – Victoria 4-1

19. Jim van de Venne 1-0
45. Marnix Brands (sc) 2-0
53. David Blom (sc) 3-0
53. Rick Doorenbos (sc) 3-1
53. Tijn Stuve (sc) 4-1

Schaerweijde – Cartouche 4-0

34. Jur van der Have 1-0