Round-up PK (H): koploper Victoria morst punten tegen Gooische

Tijdens de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft speelde koploper Victoria verrassend gelijk tegen nummer elf Gooische (1-1). Zeven minuten voor tijd leek Rick Doorenbos de winnende binnen te slepen, maar een minuut later trok Gijs van de Putte de stand alweer gelijk. Ondanks het puntenverlies behouden de Rotterdammers hun koppositie, al zit de concurrentie hen op de hielen.

Een van die concurrenten is Nijmegen. Ook de ploeg van coach Bas Bogaard kwam zondagmiddag niet verder dan een gelijkspel. Tegen Hurley werd het 2-2. De Amstelveners kwamen zelfs op een 0-2 voorsprong, dankzij doelpunten van Deegan Huisman en Gijs Pieters. In de tweede helft stelde Nijmegen orde op zaken. Tijn Stuve, vorige week ook al trefzeker, scoorde twee doelpunten. Met dit gelijkspel gaat de gedoodverfde titelfavoriet als derde de winterstop in, met evenveel punten als runner-up SCHC. Hurley volgt op plek vier.

Tijn Stuve (links), hier met Nijmegen-teamgenoot Florian Gosselink, schoot twee keer raak voor Nijmegen. Foto: Willem Vernes

Promovendus Ede was in Groenekan met 3-4 te sterk voor het Voordaan van ‘meneer’ Jonker. Vroeg in het tweede kwart bracht Thomas van Battum de ex-hoofdklasser nog wel op 1-0 uit een strafcorner, maar daarna kwam de Edese doelpuntenmachine los. Achtereenvolgens Lucas Pouderoijen, Niels de Jong en Rens-Jan Bakker prikten raak. Voordaan toonde veerkracht door weer op gelijke hoogte te komen, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in de mannen van coach Bastiaan Bunnik. Door de zege gaan beide ploegen met vijftien punten de winterstop in en staan daarmee zevende en achtste.

Promotieklasse Heren: Push-Almere. Foto: Tess Huijser