Round-up PK (H): Nijmegen verliest weer, Tilburg loopt uit

Tijdens de vijfde speelronde van de Promotieklasse Heren heeft Tilburg laten zien serieus om de bovenste plekken mee te doen dit seizoen. Op en tegen Hurley won de ongeslagen ploeg van coach Dennis Dijkshoorn met 1-2. De Tilburgers staan daarmee alleen aan kop, met twee punten voorsprong op nummer twee SCHC.

Nijmegen begon de competitie uitstekend, maar lijkt nu de weg kwijt te zijn. Na het verlies tegen Voordaan vorige week was in eigen huis middenmoter Victoria met maar liefst 0-3 te sterk voor de ambitieuze Gelderse ploeg. De Chileense international Felipe Renz Boher bracht de Rotterdammers vlak voor rust op een 0-1 voorsprong. In de laatste tien minuten bouwde Victoria de voorsprong uit dankzij treffers van Berend van Langeveld en opnieuw Felipe Renz Boher. Daarmee passeert de ploeg van coach Tijs Roozendaal Nijmegen op de ranglijst en staat nu derde.

Cédric Terwel (rechts) was voor SCHC drie keer doeltreffend tegen Xenios. Foto: Willem Vernes

Dankzij een riante 8-0 overwinning op promovendus Xenios heeft SCHC de koppositie scherp in het vizier. Cédric Terwel had met een hattrick een royaal aandeel in de monsterzege van de Bilthovenaren. Net als Tilburg is het SCHC van coach Jeroen Groenheijde nog altijd ongeslagen. Voor het arme Xenios zit er niets anders op dan de wonden te likken. De Amsterdammers wonnen nog geen wedstrijd en staan met slechts één punt moederziel alleen onderaan.

Almere maakte een sprong op de ranglijst na de 3-1 thuiszege op Gooische. Thomas Delisle Hechavarría, vorig jaar spelend bij overgangsklasser Rood-Wit, zette zijn ploeg halverwege de eerste helft op 1-0. Nog geen vier minuten later was ook Krijn Postuma uit trefzeker voor de Flevolanders. Met een rake strafcorner bracht Jip Dassen het Gooise team direct terug in de wedstrijd, tot Robert van Doesburg de 3-1 aantekende. Almere nestelt zich daarmee in de middenmoot met zeven punten, net boven Gooische dat nu op zes uit vijf wedstrijden staat.