Round-up PK (H): Nijmegen wint topper van Victoria

De topper tussen Nijmegen en Victoria in de Promotieklasse Heren is een prooi geworden voor de Gelderlanders. In Rotterdam was de ploeg van Bas Bogaard met 0-2 de sterkste. Daardoor staat Nijmegen nu alleen aan kop. SCHC pakte de nummer twee-positie over dankzij een klinkende 0-7 overwinning op hekkensluiter Xenios. Victoria zakt naar plek drie.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden Nijmegen en Victoria op gelijke hoogte qua punten. Het rechtstreekse duel vormde dus dé gelegenheid om (enige) afstand te nemen.

Waar Victoria in het eerste kwart de meeste kansen creëerden, was het Nijmegen dat de score opende. Tijn Stuve pushte feilloos raak uit een strafcorner. In de tweede helft verdubbelde Nijmegen de voorsprong. Met een knap lobje zette Jorn Gerritsen de stand op 0-2. Zonder keeper David Wolff binnen de lijnen voerde Victoria in de laatste minuten van de wedstrijd de druk op de Nijmeegse defensie op, maar dit leverde geen doelpunt op. Nijmegen voert nu dus alleen de ranglijst aan, met twee punten meer dan nummer twee SCHC.

Teleurstelling bij Victoria-speler Laurens Nievelstein na het 0-2 verlies tegen Nijmegen. Foto: Willem Vernes

Sjoerd Verhagen (Victoria) en Job de Man (Nijmegen) strijden om de bal. Foto: Willem Vernes

Ook Hurley boekte een belangrijke zege door Tilburg met 3-4 te verslaan. De Amstelveners staan nu wel vierde, maar kunnen de top drie en zelfs de koppositie ruiken – met slechts vier punten achterstand op Nijmegen. Tilburg zakt steeds verder weg in de middenmoot. De ploeg staat nog wel vijfde, maar ziet het gat met de bovenste plekken groeien.

Onderin speelden Gooische en Almere met 2-2 gelijk. Manuel Verga zette Almere al na zeven minuten op een 0-1 voorsprong. Pas in de tweede helft deed Gooische iets terug. Foppe Houting pushte raak uit een strafcorner. Even later was het opnieuw Verga die scoorde. Wedstrijd gespeeld, leek het, totdat Gooische in de laatste minuut van de wedstrijd mocht aanleggen voor een strafcorner. Opnieuw was het Houting die scoorde en daarmee puntenverlies voor de mannen uit Bussum voorkwam. Gooische blijft door het gelijkspel hangen op plek negen, terwijl Almere als nummer tien nog altijd in de gevarenzone staat.