Round-up PK (H): SCHC klopt Tilburg, Victoria lijstaanvoerder

Tilburg is zijn koppositie in de Promotieklasse Heren kwijt. De ploeg van coach Dennis Dijkshoorn verloor tijdens de achtste speelronde in eigen huis met 1-2 van SCHC. Door de winst van Victoria op Voordaan (1-0) nemen de Rotterdammers de eerste plek op de ranglijst over.

SCHC ruikt voor het eerst dit seizoen de top drie. Tegen Tilburg kwamen de Bilthovenaren halverwege het tweede kwart op voorsprong door een doelpunt van Onder 18-speler Ivo van Dommelen. Vlak voor rust kreeg Tilburg dé kans op de gelijkmaker, maar de strafbal van Jasper van der Looy ging metershoog over.

Jasper van der Looy baalt van zijn gemiste strafbal. Foto: Rogier Balk

In de tweede helft was het dan toch raak voor de Brabantse ex-koploper. Een seconde voor het einde van het derde kwart sleepte Pim Haring de bal kiezelhard achter SCHC-doelman Fritz Schnoeckel. Het teken voor beide ploegen om de jacht op de winnende treffer in te zetten. Die kwam er vanuit de uitploeg. De Spaanse troef van SCHC, Roger Figa, liep van rechts de cirkel binnen en flatste de bal hoog binnen.

Blijdschap bij SCHC na de 1-2 van Roger Figa (rechts). Foto: Rogier Balk

Diezelfde Figa moest kort daarop met geel naar de kant, terwijl Tilburg keeper Sander van Berkel naar de kant haalde. Twee strafcorners op rij in de slotseconden van de wedstrijd vormden de ultieme mogelijkheden voor de thuisploeg om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar zonder succes. Daarmee staat Tilburg nu tweede, met één punt achterstand van koploper Victoria en één punt voorsprong op Nijmegen en SCHC.

Xenios nog altijd roemloos onderaan

Xenios was tegen Almere dichtbij een punt of zelfs de eerste zege van het seizoen. In eigen huis kwam het in het derde kwart op een 3-2 voorsprong. Lang kon de ploeg van coach Basten Pels niet van deze virtuele winst genieten. Eerst maakte jeugdinternational Isaac Jozefzoon zijn tweede doelpunt van de dag. Zes minuten voor tijd pakte ook Manuel Verga voor de tweede keer in de wedstrijd een goal mee. Almere stijgt hierdoor naar de achtste plek op de ranglijst, terwijl Xenios voorlopig met één punt roemloos onderaan de ranglijst terug te vinden is.