Round-up PK (H): Voordaan kijkt weer omhoog na zege op Gooische

In de tiende speelronde van de Promotieklasse Heren won Victoria opnieuw. Op bezoek bij concurrent Tilburg was de koploper met 0-2 de sterkste dankzij doelpunten van Lodewijk Zaadnoordijk en aanvoerder Hugo Mann. Hierdoor behouden de Rotterdammers plaats één op de ranglijst, met nog één wedstrijd in de eerste seizoenshelft te gaan.

Runner-up Nijmegen liet geen steken vallen tegen Almere. Op bezoek bij de Flevolanders werd het 2-5, mede dankzij twee doelpunten van de Australische Dylan Wotherspoon. Omdat ook nummer drie Hurley won (7-3 van hekkensluiter Xenios), is de spanning bovenin om te snijden. Victoria heeft nu twee punten voorsprong op Nijmegen dat op zijn beurt twee punten boven Hurley staat.

Het duel tussen Gooische en Voordaan werd een prooi voor de Groenekanners. Foppe Houting bracht de ploeg uit Bussum nog wel op 1-0, maar vervolgens nam Voordaan het initiatief in de eerste helft volledig over. Achtereenvolgens IJse Dubbeldam (een fraaie tip-in), Erik Hemesath (een backhandschot in de touwen) en Thomas van Battum (sleeppush) scoorden namens de ex-hoofdklasser en tilden de stand daarmee naar 1-3.

Na rust liet Gooische meer van zich horen. En met succes: Houting mocht opnieuw aanleggen en sleepte onberispelijk binnen. Even hing een gelijkspel in de lucht, totdat Daan ’t Gilde en opnieuw Hemesath raak prikten en daarmee de score op 2-5 zetten. Dat Houting ver in het vierde kwart zijn derde van de dag maakte, was dan ook vooral relevant voor de statistieken.

Dankzij de winst van Voordaan is de ploeg van coach Peter Jonker plotsklaps in het linkerrijtje terug te vinden. Gooische blijft steken op plaats elf, met twee punten achterstand op nummer tien Cartouche.

Ondanks een hattrick van verdediger Foppe Houting verloor Gooische met 3-5 van Voordaan. Foto: Koen Suyk

Cartouche – Push. Foto: Monique Duran