Round-up PK (H): opnieuw puntenverlies Voordaan, Gooische wint

Na de tweede speelronde van de Promotieklasse Heren voert Nijmegen de ranglijst aan. Als enige blijft de ambitieuze ploeg van coach Bas Bogaard zonder puntverlies na een nette 1-3 zege op Push. Goaltjesdief David Blom had zondag met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de driepunter van de Gelderlanders.

Ook Gooische kende een prima zondagmiddag. Op en tegen Xenios won het afgetekend met 0-3, dankzij doelpunten van Tjebbe Keizer, Jip Dassen en jeugdinternational Sander van de Putte. De meer dan een handvol strafcorners liet Xenios stuk voor stuk onbenut. Hierdoor blijft de promovendus voorlopig als enige team zonder punten – en is het dus hekkensluiter.

Jeugdinternational Sander van de Putte juicht na het maken van de 0-3 tegen Xenios. Foto: Bart Scheulderman

Razend spannend tot het laatste fluitsignaal was het in Bilthoven, waar SCHC en Hurley de degens kruisten. Na de 4-3 van Jelmer Uildriks leek de thuisploeg op een overwinning af te stevenen, maar daar stak de van Kampong teruggekeerde Deegan Huisman een stokje voor. Door zijn doelpunt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd moesten de ploegen het doen met een 4-4 eindstand.

Hoofdklassedegradant Voordaan heeft het tot dusverre niet makkelijk in de Promotieklasse. Na het gelijkspel vorige week tegen Cartouche (4-4) verloor de ploeg uit Groenekan zondag met 1-3 van Almere. Manuel Verga maakte twee van de drie Flevolandse treffers. Almere is hiermee van de nul af, terwijl Voordaan voorlopig onderaan de ranglijst bungelt.

Verhitte duels tussen Xenios en Gooische. Foto: Bart Scheulderman

Tilburg tegen Ede. Foto: Rogier Balk

Tilburg tegen Ede. Foto: Rogier Balk

Tilburg tegen Ede. Foto: Rogier Balk

Tilburg tegen Ede. Foto: Rogier Balk

 


Wat vind jij? Praat mee...