Round-up PK (H): zevenklapper Nijmegen, Tilburg klopt Push

De zevende speelronde van de Promotieklasse Heren leverde een doelpuntenregen op. Zo won Nijmegen met 7-3 van Gooische en was Hurley met 4-3 te sterk voor promovendus Ede. Ook Almere en Cartouche scoorden er lustig op los. Hun wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel. In totaal vielen er in zes wedstrijden 34 doelpunten.

Tilburg heroverde de koppositie. In Breda werd Push met 1-2 opzijgezet, dankzij een goal van Tilburg-aanvoerder Felix Gulinck in de laatste minuut van de wedstrijd. Diezelfde Gulinck moest eerder in de wedstrijd naar de kant met een gele kaart, net als zijn ploeggenoot Sjuul Pubben. Echt profiteren kon de thuisploeg niet van het overwicht. Door het gelijkspel van koploper Victoria tegen SCHC (2-2) stijgt Tilburg weer naar de eerste plaats, met twee punten voorsprong op datzelfde Victoria.

Nijmegen heeft zich weer in de top drie genesteld dankzij een klinkende 7-3 overwinning op Gooische. De mannen uit Bussum namen tot tweemaal toe nog wel brutaal de leiding via een doelpunten van Benjamin Stibbe en Gijs van de Putte, maar daarna kwam de Nijmeegse doelpuntenmachine goed op gang. Tijn Stuve was met zijn hattrick de meest productieve speler van de middag voor de Gelderlanders.

Het nog wisselvallig presterende Hurley won weer eens. Na een spannend duel versloeg het in eigen huis Ede met 4-3. De promovendus begon nog goed aan de wedstrijd en zette zichzelf op een 0-2 voorsprong. Twee strafcorners van Hurley-speler Hjalmar Voskuil waren voldoende om de stand weer gelijk te trekken. Na rust trok de ploeg van coach Enzo Torossi de stijgende lijn door via een doelpunt van Noah Sheridam. Ede kwam nog wel op gelijke hoogte, maar moest toezien hoe Hurley via opnieuw Voskuil vier minuten voor tijd de winnende binnenprikte. Hierdoor maken de Bosuilen een reuzensprong op de ranglijst (van plek tien naar zes) en draait Ede met plaats vier nog uitstekend mee in het linkerrijtje.