2e – 4e Klasse: ‘Vriendinnenploeg’ uit Oldenzaal aan kop

Met in de meeste poules nog 3 wedstrijden te spelen, regent het al kampioenen (Rosmalen, Apeldoorn en Driebergen). Maar in de 2e tot en met de 4e Klasse zijn ook nog spectaculaire wisselingen van de wacht (Oldenzaal) en uitgestelde feestjes te bewonderen. Zoals bijvoorbeeld in Lisse.

Tweede Klasse Heren

In Poule C is Rosmalen met afstand kampioen geworden. Door de 1-0 overwinning op QZ is het gat met Uden – dat met 2-0 onderuit ging bij Heeze – 14 punten. Die zijn in de 3 resterende wedstrijden bij lange na niet meer te overbruggen.

De heren van Spandersbosch (1-2 winst bij Barneveld) hebben geprofiteerd van de zege van nummer 2 Bully op nummer 3 Kromhouters (4-1). Met 8 punten voorsprong is promotie naar de Eerste Klasse verzekerd en kan het kampioenschap de Hilversumse club bijna niet meer ontgaan.

Tweede Klasse Dames

In Poule C stevent Uden af op het kampioenschap. Uit bij Heeze won de koploper met 1-2, nummer 2 HOD verloor verrassend thuis met 1-3 van Berkel Enschot. Daardoor is het gat 7 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. Als Uden thuis wint van Maastricht dan is de titel binnen. De dames uit Valkenswaard waren in ieder geval zo sportief om de concurrent vast te feliciteren met de promotie.

Uden Dames 1

De dames van Bully overtroffen in poule C het herenteam door de koppositie over te nemen in het duel met de nummer 1. In Oldenzaal werd Phoenix met 1-0 afgetroefd. Tubantia pakte groots uit met een artikel over de ‘vriendinnenploeg’, die door dit mooie resultaat zicht hebben op promotie. En op het kampioenschap.

Tubantia

Derde Klasse Heren

Nuenen en Son (poule C) maken zich op voor misschien wel hun wedstrijd van het jaar, komend weekeinde. Koploper Nuenen staat 3 punten voor op Son. De mannen van Nuenen maakten geen fout tegen Oirschot (1-3) en de Son-heren walsten over Vlijmen heen (12-1). De regelrechte 6-puntenwedstrijd is – zoals Son heeft geconstateerd – er één van ’the death or the gladiols’, in termen van Louis van Gaal.

In Poule E mocht Shinty 3 wedstrijden voor het einde het kampioenschap vieren. En dat deden de heren dan ook, gehuld in opvallende badjassen. Na de 5-1 winst op Culemborg vloeide het bier rijkelijk in Driebergen.

Derde Klasse Dames

In een directe confrontatie met runner-up PW hebben de dames van AMHC Apeldoorn in Poule F de titel opgeëist. De 4-2 zege zorgde ervoor dat het gat met de achtervolgers uit Enschede opliep tot 12 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan constateert De Stentor terecht dat de ‘AMHC-vrouwen op vleugels kampioen’ zijn.

Vierde Klasse Heren

In Poule A wint nummer 3 Don Quishoot met 4-0 van koploper Gilze-Rijen en gooit de strijd om het kampioenschap weer helemaal open. Want ook nummer 2 Cranendonck staat nu nog op slechts 3 punten, dankzij de belangrijke winst op Tempo, het matige spel en de paarden deden daar niets aan af…

Ok, genoeg over kampioenen en feestjes. In Poule C eindigde dé kampioenswedstrijd van Hisalis in een bijkans nog grotere anticlimax dan Cruijffs afscheidswedstrijd tegen Bayern München. Door de 1-6 overwinning houdt Loenen, met nog 2 wedstrijden te gaan en 4 punten achterstand, zelf nog zicht op de titel. ‘Verpest’ is een rake constatering. Welke rol zou deze twitteraar in dit debacle (of juist heldenepos?) hebben gespeeld?

Vierde Klasse Dames

In Poule E kan alleen een wonder FIT nog van de titel afhouden. Met 9 punten voorsprong en 3 wedstrijden te gaan, hebben de Noord-Amsterdammers aan 1 puntje genoeg. Als ze dat punt niet weten te pakken, moet of Zandvoort of Nieuwkoop het volle pond pakken om op doelsaldo een wonder te verrichten. Maar waarschijnlijk strijden deze 2 ploegen op 12 juni tegen elkaar voor het hoogst haalbare: plek 2 en promotie naar de 3e Klasse.


Wat vind jij? Praat mee...