Hockey op tv: Ziggo én NOS naar Den Bosch-hdm

Bij de laatste speelronde in de Hoofdklasse Dames van dit kalenderjaar gaat de aandacht komende zondag uit naar het duel tussen Den Bosch en hdm. Zowel Ziggo (live) als de NOS (samenvatting) doen verslag van de confrontatie tussen de ongeslagen koploper en de nummer zes van de ranglijst.

De live-uitzending van Ziggo begint om 11.45 uur en is te zien op kanaal 14 en op Ziggo Sport Select. Vanaf 11.55 uur rolt de bal aan de Oosterplas en hoopt hdm vurig op eenzelfde scenario als vorig seizoen. Op 18 april van dit jaar boekte hdm namelijk een zeldzame zege bij Den Bosch. De Haagse formatie won met 1-2 door goals van Erica Sanders en Pien van Nes (Frédérique Matla scoorde tegen voor Den Bosch) en maakte zo een einde aan een reeks van achttien uitnederlagen tegen de Bossche grootmacht.

Matla topscorer van 2021

Den Bosch-spits Frédérique Matla was dit kalenderjaar in de Hoofdklasse goed voor 41 doelpunten in 27 wedstrijden. Daarmee is ze al wekenlang verzekerd van de officieuze jaartopscorerstitel. De 24-jarige goalgetter maakte twintig goals meer dan de nummer twee op de topscorerslijst van 2021, Bloemendaal-speelster Demi Hilterman.

Matla kan het kalenderjaar zondag afsluiten met twee records. Als ze één keer scoort, verbetert ze haar persoonlijk record van 25 doelpunten in één Hoofdklasse-jaargang. Dat record kreeg gestalte in het afgebroken coronaseizoen 2019-2020, toen er maar zeventien van de 22 speelronden werden voltooid.

Een doelpunt tegen hdm betekent ook dat Matla dan voor de zeventiende speelronde op rij gescoord heeft in de Hoofdklasse. Daarmee zou ze het Bossche clubrecord van Maartje Paumen verbeteren. De voormalige strafcornerspecialiste maakte in 2012 in zestien opeenvolgende speelronden minimaal één goal voor Den Bosch (36 in totaal). Matla scoorde 32 keer in haar laatste zestien Hoofdklasse-optredens.

Hockey.nl langs de lijn

De verslaggevers van Hockey.nl zijn zondag aanwezig bij de duels Kampong-Pinoké en Den Bosch-hdm. Van alle zes duels in de dertiende speelronde van de Hoofdklasse Dames kun je sowieso vanaf 11.45 uur updates verwachten in ons liveblog. Naast de doelpuntenmakers brengen we daar ook de meest in het oog springende statistieken, feitjes en foto’s. In de avonduren publiceren we ook de samenvattingen van alle duels.

Overigens hebben we zondag ook aandacht voor de Promotieklasse Heren. We gaan zelf een kijkje nemen bij de topper tussen Voordaan en hdm, een duel tussen de nummers drie en één van de ranglijst. De round-ups van de twaalf wedstrijden in de Promotieklasse Dames en Heren lees je zondagmiddag op onze site.

Programma


1 Reactie

  1. ElsvanZijl

    Wel jammer dat NOS geen echte samenvattingen laat zien. Begrijp niet goed waarom ze met al dat materieel en mensen uitrukken om, zoals afgelopen week bij de Heten, alleen de doelpunten te laten zien. Hockey verdient meer.


Wat vind jij? Praat mee...