PO2016 (D):S’weijde in OVK, Venlo, QZ, Zwolle dwingen 3e duel af

Schaerweijde Dames 1 heeft zich gehandhaafd in de Overgangsklasse. De ploeg won na woensdag (0-1) ook vandaag van MEP (4-1). Venlo, QZ en Zwolle dwongen een 3e duel af. Venlo verloor woensdag nipt van EHV (2-1), maar was nu thuis met 3-0 te sterk. QZ verloor woensdag na shoot-outs van Leiden, maar had nu aan 1 goal genoeg om de wedstrijd te winnen. Zwolle ging er woensdag na een doelpuntrijk duel af tegen HBS (7-5), maar had dit keer net als QZ, genoeg aan 1 goal.

Kijk hier voor het overzicht en alle uitslagen van de play-offs / play-outs.

Venlo – EHV 3-0 (2-0)

Venlo schoot uit de startblokken tegen EHV. Dieuwke Baeten was 2 keer trefzeker uit de strafcorner in de openingsfase, waarna er in de eerste helft geen goals meer vielen. Ruststand: 2-0.

In de 2e helft bleef het lang 2-0, totdat Maartje Korten in de 63e minuut de voorsprong van de thuisploeg verder vergrootte: 3-0.

Venlo wint overtuigend van EHV, en dwingt daarmee – na de eerdere 2-1 nederlaag – een 3e, beslissende duel af. Die beslissende wedstrijd wordt morgen om 12.30 gespeeld.

‘1 Dieuwke Baeten 1-0 (sc)
‘3 Dieuwke Baeten 2-0 (sc)
’63 Maartje Korten 3-0

Zwolle – HBS 1-0 (0-0)

In de wedstrijd tussen Zwolle en HBS werd in de eerste helft niet gescoord, waardoor de ploegen met de brilstand (0-0) de rust ingingen.

Ook in de 2e helft was het lang wachten op een goal, tot de 63e minuut. Toen zette Suzanne Meijerink de thuisploeg op voorsprong uit een strafcorner: 1-0. Zwolle had aan die ene treffer voldoende om de wedstrijd te winnen vandaag.

Daardoor valt de beslissing, na de eerdere 7-5 winst van HBS, morgen pas. Om 12.30 vechten de 2 ploegen uit wie er volgend jaar in de OVK uit zal komen.

’63 Suzanne Meijerink 1-0 (sc)

Schaerweijde – MEP 4-1 (1-1)

Janneke Visser zette MEP al in de 2e minuut op voorsprong, maar die voorsprong konden de dames van MEP niet tot de rust volhouden. Joëlle Kwakkenbos bracht Schaerweijde op gelijke hoogte en bepaalde ook de ruststand op 1-1.

In de 2e helft was het Joosje Rijpstra die Schaerweijde op een 2-1 voorsprong bracht. Zij scoorde in de 44e minuut. En Schaerweijde ging door. Nog geen 2 minuten later lag ook de 3-1 in de goal, afkomstig van de stick van Anne Wiegers. Diezelfde Wiegers gooide in de laatste minuten de wedstrijd in het slot: 4-1.

Door de overtuigende overwinning komt Schaerweijde ook volgend seizoen uit in de Overgangsklasse, en is een 3e duel met MEP niet nodig.

HCQZ – Leiden 1-0 (1-0)

Het publiek moest even wachten op de eerste goal, maar in de 28e minuut gebeurde het dan toch: Judith Ellenbroek zette HCQZ op een 1-0 voorsprong. Dat was ook meteen de ruststand. In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor de 1-0 ook de einduitslag van de wedstrijd was.

Aangezien Leiden de 1e wedstrijd won (1-1, 3-2 na shoot-outs) dwingt QZ door de 1-0 winst een 3e en beslissend duel af: morgen om 12.30 uur.

’28 Judith Ellenbroek 1-0