Hockey op tv: dubbel op Kampong en kelderkraker bij de mannen

Er staat weer een heerlijk, nieuw Hoofdklasse-weekend voor de deur. Eentje met een dubbel tussen Kampong en HGC, een rasechte kelderkraker in Zeist en de enige echte hockeyklassieker tussen Bloemendaal en Amsterdam. Dat duel wordt er dit weekend uitgelicht door de NOS. Viaplay zendt zoals elke week alle duels rechtstreeks uit.

Op zaterdag wordt er de dubbel op Kampong gespeeld, waarbij beide thuisteams het opnemen tegen HGC. Het vrouwenduel start al om 15.00 uur en wordt direct daarna gevolgd door het mannenduel om 17.00 uur. De verslaggevers van hockey.nl zullen hier ook langs de lijn te vinden zijn. Voor beide ploegen van Kampong vallen er belangrijke punten te halen. De vrouwen staan nu met 29 punten op een vierde plek – vier meer dan nummer vijf Pinoké – en zullen er alles aan doen om die plek te behouden, die aan het eind van de competitie recht geeft op de play-offs. De mannen van Kampong staan ook op een vierde plek en hebben slechts één punt meer dan Rotterdam.

Dat zijn niet de enige wedstrijden op zaterdag. Hockey.nl is ook langs de lijn te vinden bij de kelderkraker tussen Schaerweijde en Laren. In Zeist gaat er hard gestreden worden voor de punten. Schaerweijde staat nu elfde en kan bij winst op een gelijk puntenaantal komen met nummer tien HGC, terwijl hekkensluiter Laren bij winst juist van de laatste plek afkomt.

De Klassieker op Studio Sport

Zoals gewoonlijk worden alle wedstrijden live uitgezonden op Viaplay. De publieke omroep is te gast op ’t Kopje bij de enige echte hockeyklassieker Bloemendaal – Amsterdam. De mannen van Bloemendaal staan op dit moment bovenaan met 41 punten. Amsterdam staat met 17 punten op een achtste plek op de ranglijst. Een samenvatting van Bloemendaal – Amsterdam is zondag om 18.10 uur te zien bij Studio Sport op Nederland 1.

Verder is hockey.nl op zondag langs de lijn te vinden zijn bij het mannenduel tussen Rotterdam – Oranje-Rood (afslag 14.45 uur). Bij de laatste ontmoeting tussen die teams werd er door Oranje-Rood met 6-3 gewonnen. In de Promotieklasse gaan we langs bij twee ploegen die het verrassend goed doen, de dames van Nijmegen en die van Ring Pass. Natuurlijk vergeten we de landelijke jeugdcompetities ook niet. We nemen op zaterdag een kijkje bij de Super Saturday op Breda. De Jongens Onder 16-1 van de thuisploeg spelen die dag tegen Den Bosch.


Wat vind jij? Praat mee...