Hockey op tv: dubbels op OR en Pinoké in de spotlights

De meeste aandacht dit hockeyweekend gaat uit naar de dubbels op Oranje-Rood en Pinoké. Zaterdag nemen de dames en heren van Oranje-Rood het in eigen huis op tegen Kampong. Een dag later treffen de teams van Pinoké en Den Bosch elkaar in het Amsterdamse Bos.

Viaplay slaat Super Saturday af om 14.25 uur met de voorbeschouwing op de topper in de Tulp Hoofdklasse Heren tussen Oranje-Rood en Kampong, die om 15.00 uur begint. De Eindhovense formatie nam donderdag na de 3-1 overwinning op Schaerweijde de koppositie over van landskampioen Pinoké. Tegenstander Kampong is de nummer drie van de ranglijst.

Na de kraker bij de heren volgt om 17.00 uur de ontmoeting tussen dames van Oranje-Rood en Kampong. Het is de clash tussen de nummers acht en zeven van de ranglijst. Oranje-Rood won twee van haar laatste drie wedstrijden. Kampong is vier competitiewedstrijden zonder zege.

Super Sunday

Een dag later bouwt de streamingdienst zijn liveprogramma om de dubbel op Pinoké heen. De voorbeschouwing op Super Sunday begint om 12.10 uur met aandacht voor het damesduel tussen Pinoké, de nummer vijf, en Den Bosch, dat koploper is in de Tulp Hoofdklasse. Deze wedstrijd wordt gevolgd door de ontmoeting tussen landskampioen Pinoké en Den Bosch, de nummer zes van de Tulp Hoofdklasse Heren.

Ook NOS Studio Sport reist zondag af naar het Amsterdamse Bos. Van zowel de dames- als herenwedstrijd van Pinoké-Den Bosch is een samenvatting te zien vanaf 19.00 uur in de uitzending van NOS Studio Sport op NPO1, maar ook op NOS.nl en in de NOS-app.

Vanzelfsprekend zijn de verslaggevers van hockey.nl ook te vinden langs de zijlijn. Zaterdag zijn we bij de dubbel in Eindhoven. Zondag doen we verslag van de krakers onderin de Tulp Hoofdklasse: Tilburg-HGC (dames) en Amsterdam-HGC (heren). In de Promotieklasse Heren gaan we zondag langs bij het duel tussen nummer elf Gooische en Voordaan, dat op een zevende plaats staat.


Wat vind jij? Praat mee...