Hockey op tv: ‘iedereen’ duikt op clash der recordkampioenen

De Hoofdklasse-trein dendert deze week in volle vaart verder. Wederom staat er een dubbelweekend op het menu, ditmaal alleen voor de damesteams. Zondag staat het mooiste affiche gepland: dan treffen recordkampioenen – allebei 21 keer – Den Bosch en Amsterdam elkaar. 

En surprise, surprise…die wedstrijd krijgt van alle achttien duels die voorbijkomen de meeste tv-aandacht. Viaplay bouwt zijn live-uitzending om de topper heen, die om 14.45 uur begint aan de Oosterplas. De NOS neemt daar ook een kijkje en brengt zondagavond bij Studio Sport (18.10 uur, Nederland 1) een samenvatting van deze kraker. Het mag geen verrassing zijn dat hockey.nl ook langskomt in de Brabantse hoofdstad.

Vrijdag spelen de vrouwenploegen hun eerste wedstrijden van deze speelronde. De meeste aandacht van Viaplay gaat dan uit naar SCHC-Hurley, ook al een clash tussen twee playoff-deelnemers van vorig seizoen. SCHC is momenteel de nummer drie van de Tulp Hoofdklasse. Een plekje daaronder staat Hurley, dat vijf punten minder heeft. De redactie van hockey.nl – althans, een beperkt deel daarvan – is die dag aanwezig bij Oranje-Rood tegen Rotterdam, een belangrijk duel in de staart van de competitie. Dat geldt ook voor HGC-Rotterdam, waar we zondag een kijkje nemen.

De zaterdag, Landelijke Jeugd en de Promotieklasse

Natuurlijk vergeten we de zaterdag ook niet. Ook dan geeft hockey.nl acte de présence in Den Bosch, waar het eerste mannenteam het opneemt tegen HGC. Als we naar de ranglijst kijken, wordt dat een spannend onderonsje. De Bosschenaren zijn momenteel de nummer zeven van de competitie, HGC staat achtste. Na zeven speelrondes is het verschil tussen beide ploegen slechts een puntje. Eerder op de dag zijn we ook aanwezig bij de Landelijke Jeugd, waar kampioen Schaerweijde in de Onder 18-poule afslaat tegen Kampong.

Last but not least. De Promotieklasse. Daar volgen we nauwlettend de ontmoeting tussen de heren van Tilburg en SCHC, op de Oude Warande. De thuisploeg is de trotse koploper van de Promotieklasse, SCHC bekleedt momenteel de vijfde stek.


Wat vind jij? Praat mee...