Restant HK (D): Haalt Kampong, Pinoké óf Hurley de play-offs?

De Tulp Hoofdklasse Dames gaat richting het einde. Met nog vijf speelronden te gaan, is de strijd voor plek vier weer als vanouds spannend, maar onderin de competitie kan er ook nog van alles gebeuren. We pakken de programma’s er even bij.

We beginnen onderin, waar Oranje-Rood (plek 9, 14 punten), Rotterdam (plek 10, 13 punten), Tilburg (plek 11, 13 punten) en Bloemendaal (plek 12, 7 punten) strijden tegen degradatie. De nummer twaalf degradeert rechtstreeks uit de Hoofdklasse, nummer tien en elf spelen play-outs tegen de nummer twee en drie uit de Promotieklasse. 

Hekkensluiter Bloemendaal heeft het lastigste programma van het viertal. Zij spelen nog tegen landskampioen Amsterdam en huidige koploper Den Bosch. De ploeg is met twee overwinningen in vijf duels eigenlijk nog steeds niet veilig. Nummer elf Tilburg heeft namelijk een veel beter doelsaldo (-11 tegenover -31). Het doek kan eind april al vallen voor De Mussen. Ook Rotterdam krijgt het nog zwaar. Ook zij spelen nog twee wedstrijden tegen ploegen uit de top-3. Meteen achter elkaar, bovendien. Komend weekend speelt de ploeg van Brian Vervoort tegen SCHC, daarna tegen Den Bosch.

De ‘eenvoudigste’ programma’s hebben Tilburg en Oranje-Rood. Simpelweg omdat zij maar een keer een titelkandidaat treffen. Tilburg mag nog op bezoek naar Den Bosch, Oranje-Rood treft SCHC.

Het vierde play-offticket

Den Bosch, Amsterdam en SCHC zijn alle drie al zeker van een plek in de play-offs. En zoals in de laatste seizoenen is het vooral een strijd om plek vier. Voor de winter leek het erop dat ook die positie snel vergeven zou worden. Hurley ging de winterstop in als nummer vier en sloeg een gat van zeven punten (!) met Kampong en Pinoké. Maar in de vijf speelronden van 2024 verzamelde de ploeg van Robbert van de Peppel slechts twee schamele punten en ziet de wereld er voor Hurley er ineens heel anders uit.

Kampong heeft momenteel de beste papieren voor die vierde plek. Zij hebben met nog vijf wedstrijden te spelen een gaatje geslagen met Pinoké en Hurley van vier punten. Dat zijn de andere kanshebbers voor het competitietoetje. De Utrechters hebben wel het lastigste progamma van die drie ploegen. Zij spelen nog tegen Amsterdam en SCHC en tegen directe concurrent Pinoké.


Wat vind jij? Praat mee...