Round-up Tulp HK (D): zege Kampong op HGC, A’dam ruim langs HDM

In de jacht op het vierde en laatste ticket voor de play-offs hebben de dames van Kampong goede zaken gedaan. Op de eigen Klapperboom werd zaterdag HGC met 2-1 verslagen. Titelverdediger Amsterdam was in Den Haag met 7-2 te sterk voor HDM.

Eenvoudig ging het niet, maar Kampong boekte haar zesde overwinning in de laatste zeven competitiewedstrijden. De winnende treffer kwam van de stick van Luna Fokke. De international scoorde vlak voor tijd uit een strafcorner. Het was voor Fokke haar zesde doelpunt van het hoofdklasseseizoen. HGC leed haar tiende nederlaag van het seizoen na een reeks van drie duels waarin de ploeg uit Wassenaar zonder nederlaag bleef. Op de ranglijst is HGC terug te vinden op de achtste plaats. Kampong blijft vierde.

Iris de Kemp voor Kampong aan de bal in het duel tegen HGC. Foto: Bart Scheulderman

De meest scorende ploeg in de Tulp Hoofdklasse Dames ging op bezoek bij de ploeg die niet helemaal in goeden doen is. Het leverde in totaal negen doelpunten op en Europees en landskampioen Amsterdam een 7-2 zege. Het was daarmee een evenaring van de meest doelpuntijke editie van HDM-Amsterdam uit het seizoen 1990-1991 (3-6) en 2013-2014 (2-7). Amsterdam is dankzij de overwinning al acht competitieduels ongeslagen. HDM leed haar zevende nederlaag in de laatste negen wedstrijden.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...