Round-up Tulp HK (D): topper onbeslist, Tilburg pakt punt tegen A’dam

Landskampioen Amsterdam verspeelde op de tweede speeldag de eerste punten van het seizoen. Tegen Tilburg werd zondag ternauwernood met 2-2 gelijkgespeeld. De topper tussen SCHC en Den Bosch kende geen winnaar na de late gelijkmaker van Frédérique Matla.

Oranje-Rood heeft haar eerste zege sinds de terugkeer in de Tulp Hoofdklasse te pakken. In eigen huis werd Bloemendaal met 2-1 verslagen. De beslissing viel in de laatste minuut. Madelief de Beer hield haar zenuwen onder controle en benutte de toegekende strafbal. Het was voor Oranje-Rood pas de tweede zege in haar laatste 22 thuiswedstrijden op het hoogste niveau (G7 V13). Bloemendaal is inmiddels al twaalf competitieduels op rij zonder winst (G2 V10).

Elli Grave wordt gefeliciteerd na haar doelpunt voor Oranje-Rood tegen Bloemendaal. Foto: Orange Pictures/Joris Verwijst

Vorig seizoen eindigde het onderlinge duel in een 4-1 zege voor HDM en ook dit keer stond de Haagse ploeg aan de goede kant van de score. Ditmaal was de eindstand 1-5. Met de overwinning maakte HDM een einde aan een serie van zes opeenvolgende uitnederlagen. Rotterdam won slechts een van haar laatste twaalf hoofdklasseduels.

Pien van der Heide aan bal voor HDM in de wedstrijd tegen Rotterdam. Foto: Orange Pictures/Edwin de Vries

Tilburg was dicht bij een sensatie. Dankzij twee doelpunten van Mikki Roberts leek de ploeg op weg naar de zege, maar vlak voor tijd behoedde Fay van der Elst de landskampioen voor een nederlaag. Van der Elst, aanvoerder bij afwezigheid van Maria Verschoor, maakte ook de openingstreffer van het duel, maar miste bij een 2-1 achterstand een strafbal. Amsterdam worstelde tegen Tilburg met de strafcorner. De ploeg van coach Teun de Nooijer mocht liefst zestien keer aanleggen, zonder succes.

De eerste topper van het seizoen eindigde onbeslist. Op de valreep redde Frédérique Matla met een rake strafcorner nog een punt voor Den Bosch. De aanvalster is nog maar twee doelpunten verwijderd van haar tweehonderdste officiële doelpunt voor Den Bosch. Ondanks het mislopen van de volle buit is SCHC in reguliere competitie al 48 duels op rij zonder nederlaag (W38 G10). Het hoofdklasserecord komt steeds dichterbij. Dat record staat op vijftig wedstrijden en is in handen van Den Bosch.

Lisa Post en Charlotte Englebert strijden om de bal tijdens SCHC-Den Bosch. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de tweede speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames.


1 Reactie

  1. charliejanssen

    Gaat het? De commentator was voor allebei de teams zowel positief als negatief. Bloemendaal verzaakte zelf om in de eerste helft (terecht) op voorsprong te komen


Wat vind jij? Praat mee...