Round-up Tulp HK (D): DB verslaat SCHC in topper, R’dam wint

De dames van Den Bosch hebben de eerste topper na de winterstop in winst omgezet. Aan de Oosterplas werd zondag SCHC met 4-3 verslagen. Rotterdam won op de dertiende speeldag in Den Haag met 1-0 van HDM en nam daarmee afscheid van de laatste plaats in de Tulp Hoofdklasse Dames. Bloemendaal is de nieuwe hekkensluiter.

Den Bosch doorbrak met de overwinning de reeks van vijf wedstrijden waarin de ploeg niet kon winnen van SCHC. Met twee doelpunten had Frédérique Matla een belangrijk aandeel in de 4-3 zege van de koploper. Door de overwinning is Den Bosch al 32 competitieduels ongeslagen. SCHC, met de van een voetblessure herstelde Xan de Waard, incasseerde haar tweede nederlaag van het seizoen en kwam er voor de ploeg van coach Lucas Judge een einde aan een reeks van acht zeges op rij.

Yibbi Jansen probeert zich langs Laura Nunnink en Joosje Burg te wurmen tijdens Den Bosch-SCHC. Foto: Bart Scheulderman

Lees het wedstrijdverslag van Den Bosch-SCHC

Het was een duel tussen twee ploegen die met een slechte reeks de winterstop ingingen. HGC verloor vijf van haar laatste zeven duels en Pinoké won slechts een van haar laatste vijf wedstrijden. De ploegen hielden in Wassenaar lange tijd gelijke tred met elkaar. Tot twee keer toe kwam Pinoké op voorsprong en beide keren maakte HGC gelijk. Een strafcornerdoelpunt van Anouk Stam bleek HGC te machtig, waardoor Pinoké voor het eerst dit seizoen zegevierde in een uitwedstrijd.

Voor de vierde maal op rij bleef Kampong op eigen veld zonder nederlaag tegen Hurley. De Utrechtse formatie won met 3-1 en maakte daarmee een einde aan een reeks waarin Kampong in drie opeenvolgende thuiswedstrijden niet wist te scoren. Het was voor Hurley pas de tweede nederlaag in de laatste zeven competitieduels. Het verlies betekende dat concurrenten Pinoké en Kampong de nummer vier op de ranglijst tot op vier punten zijn genaderd.

Voor het eerst sinds 6 oktober 2023 boekte Rotterdam weer een overwinning in de Tulp Hoofdklasse Dames. Het enige doelpunt in Den Haag werd gemaakt door Joy Haarman. Daarmee maakte ze eigenhandig een einde aan een reeks van negen competitieduels zonder winst voor Rotterdam. Bovendien nam Rotterdam door de zege afscheid van de twaalfde en laatste plaats. HDM incasseerde alweer de vierde nederlaag op rij en staat nu nog maar vier punten boven een play-outplek.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de dertiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...