Round-up Tulp HK (D): topper onbeslist, vierde plek Kampong

De topper in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen Amsterdam en SCHC eindigde onbeslist. In het Wagener Stadion werd het 2-2 na een 2-0 voorsprong van Amsterdam. Hurley verloor zaterdag kansloos van Den Bosch (4-1) waardoor Kampong nu de nieuwe nummer vier is. De Utrechtse formatie won met 2-0 van Rotterdam.

Net als in de heenwedstrijd (3-4) leek Amsterdam in het eigen Wagener Stadion in de topper tegen SCHC opnieuw met drie punten van het veld te stappen. Vlak na rust tekende Fay van der Elst voor de 2-0. Het was echter niet voldoende voor de winst. SCHC rechtte de rug en na de snelle aansluitingstreffer van Pien Dicke maakte Mette Winter vlak voor tijd gelijk. Op dat moment stond Amsterdam in ondertal na een gele kaart voor Felice Albers. Door het puntenverlies staat Den Bosch steviger bovenaan in de Tulp Hoofdklasse. Amsterdam blijft tweede voor SCHC.

Keepster Anne Veenendaal redt op de inzet van Mette Winter tijdens Amsterdam-SCHC. Foto: Bart Scheulderman

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Amsterdam en SCHC

Dankzij de vierde overwinning op rij is Kampong inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst, een plek die aan het einde van het reguliere seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs. Op de Klapperboom werd Rotterdam met 2-0 verslagen dankzij treffers van Mea de Vries en Luna Fokke. De Utrechtse ploeg heeft een punt voorsprong op Hurley, dat bij de hervatting van de competitie nog zeven punten voorsprong had op Kampong.

Mea de Vries juicht na haar doelpunt voor Kampong tegen Rotterdam. Foto: Sportsinpixels/Cliff Baaij

Hurley kent een matige herstart van de competitie. De ploeg van coach Robbert van de Peppel haalde slechts een punt uit drie duels en heeft de vierde plaats op de ranglijst af moeten staan aan Kampong. Aan de Oosterplas ging Hurley kansloos onderuit tegen Den Bosch. De Bossche formatie had net als donderdag tegen Oranje-Rood al snel een beslissing geforceerd. Na achttien minuten stond de stand van 3-0 op het bord. Topscorer in de Tulp Hoofdklasse Frédérique Matla maakte twee doelpunten en schroefde haar totaal op naar achttien doelpunten. Charlotte Englebert maakte haar eerste doelpunt voor Den Bosch. Een tweede treffer van de Belgisch international werd afgekeurd.

Door de matige herstart van Hurley mag naast Kampong ook Pinoké blijven hopen op deelname aan de play-offs. De Steekneuzen wonnen in en tegen Tilburg met 3-1. De achterstand op de nieuwe nummer vier Kampong bedraagt slechts drie punten en het gat met Hurley is nu nog maar twee punten. Tilburg, dat de vierde nederlaag op rij incasseerde, zag keepster Ayeisha McFerran geblesseerd uitvallen.

De geblesseerde Ayeisha McFerran verlaat het veld tijdens Tilburg-Pinoké. Foto: Rogier Balk

HDM moest er lang op wachten, maar na vijf nederlagen op rij is het dan eindelijk gelukt om een overwinning te boeken. Het werd een zwaarbevochten 3-2 zege op ‘t Kopje tegen Bloemendaal. De winnende treffer kwam van de stick van Erica Sanders. Bloemendaal blijft hekkensluiter, maar zag dat concurrenten Tilburg en Rotterdam ook geen punten pakten. Zodoende blijft de achterstand op die ploegen drie punten.

Onderin de Tulp Hoofdklasse deed HGC zichzelf een enorm plezier om na twee nederlagen op rij eindelijk weer drie punten te pakken. Daarmee nam de ploeg uit Wassenaar meer afstand van het degradatiespook en klom het zelfs een plek naar de achtste positie ten koste van Oranje-Rood dat in het onderlinge duel met 3-1 werd verslagen.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de vijftiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


1 Reactie

  1. charliejanssen

    Uiterst terechte overwinning voor hgc, maar wat blijft het schrijnend om te zien dat als de (oud) internationals met de handen omhoog gaan dat iedere scheids altijd maar weer in hun voordeel fluit


Wat vind jij? Praat mee...