Round-up Tulp HK (D): SCHC zeker van play-offs, Hurley loopt uit

Koploper SCHC heeft zich zondag verzekerd van een plek in de play-offs na de 4-0 zege in eigen huis op Rotterdam. Hurley en Pinoké zitten allebei nog volop in de race om een ticket. Hurley liep in de strijd om de play-offs twee punten uit op Pinoké. Hurley won de lastige uitwedstrijd op Tilburg (1-2) en Pinoké verspeelde in de slotseconden de zege door met 1-1 gelijk te spelen tegen HGC.

Tilburg – Hurley 1-2

Met de zege in en op Tilburg staat Hurley nog iets steviger op de vierde plaats. Het verschil met concurrent Pinoké bedraagt drie punten. Nummer zes HGC staat inmiddels op vijf punten achterstand. Na twee doelpuntloze kwarten kwam Tilburg op voorsprong via Donja Zwinkels. Lang kon de promovendus niet genieten van de voorsprong, want vlak erna maakte Gitte Michels gelijk uit een strafcorner. Met haar tweede treffer van de wedstrijd bezorgde Michels haar ploeg de overwinning. Daarmee tilde ze haar seizoentotaal naar dertien doelpunten. Met dit aantal maakte Michels meer doelpunten dan alle vijf andere doelpuntenmakers van Hurley bij elkaar (twaalf).

Duel om de bal tijdens Tilburg-Hurley. Foto: Willem Vernes

Pinoké – HGC 1-1

Pinoké-coach Daan Sabel bestempelde het duel met HGC vooraf als dé wedstrijd. De Steekneuzen leken, in de strijd om de play-offs, in het spoor te blijven van concurrent Hurley toen de ploeg via Maxime Kerstholt op voorsprong kwam. Die 1-0 stand bleef lang staan totdat HGC in de slotseconden een strafcorner kreeg. De Spaanse Lola Riera pushte de gelijkmaker binnen. Daarmee onderstreepte ze haar belangrijke rol als doelpuntenmaakster voor HGC. Riera nam veertien van de laatste negentien doelpunten van de Wassenaarse ploeg voor haar rekening.

HGC pakt in de slotseconden een punt tegen Pinoké. Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen Pinoké en HGC

SCHC – Rotterdam 4-0

Rotterdam was niet opgewassen tegen SCHC, dat het verschil al voor rust had gemaakt. Door de zege verzekerde de koploper zich in ieder geval voor de play-offs. Het was alweer de 25ste overwinning in de laatste 27 duels in de Tulp Hoofdklasse Dames. Bovendien verlengde de Bilthovense ploeg de ongeslagen reeks naar veertig wedstrijden. Rotterdam incasseerde de vierde nederlaag op rij en blijft elfde met vier punten voorsprong op hekkensluiter Klein Zwitserland.

Bloemendaal – Amsterdam 0-4

Amsterdam blijft in het spoor van koploper SCHC na de 4-0 zege op ’t Kopje in Bloemendaal. Alle doelpunten vielen pas na rust en werden door vier verschillende speelsters gemaakt. Het was voor Bloemendaal de negende keer op rij dat in eigen huis werd verloren van Amsterdam en voor de zesde keer in die reeks wist de ploeg ook niet te scoren.

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zestiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


3 Reacties

 1. robvisser

  Bij Rijpma-de Jong (voorheen Antoinette de Jong), in het schaatsen, heeft de naamsverandering haar geen windeieren gelegd. Bij 'Drummond', voorheen Eva de Goede, lijkt het nog niet echt te werken. Ze speelde wel eens betere wedstrijden. Voor sponsor Adidas lijkt het me ook wel schakelen, want wie kent nu 'Drummond', met alle respect? Maar het is volkomen legitiem dat Eva dit doet, daar niet van. Al met al wel een verdiend gelijkspel tussen HGC en Pinoké. SCHC zou dit jaar kampioen moeten worden, maar dat hebben we al eens vaker gedacht.

  1. robdux

   Het is jammer dat de top 3 echt lichtjaren voorloopt op de rest. Totaal geen spanning. SCHC heeft een grote kans landskampioen te worden.

 2. lenny-baker

  Zeker legitiem. Maar het is in deze tijd niet nodig om als vrouw je achternaam te veranderen.


Wat vind jij? Praat mee...