Round-up Tulp HK (D): zege Tilburg, drie ploegen zeker van play-offs

De dames van Den Bosch, Amsterdam en SCHC hebben zich verzekerd van een plek in de play-offs. Koploper Den Bosch speelde zondag in eigen huis gelijk tegen Kampong (1-1). Amsterdam en SCHC wonnen hun wedstrijden van respectievelijk Hurley (1-0) en Pinoké (1-3). In de staart van de Tulp Hoofdklasse Dames deed Tilburg goede zaken door Oranje-Rood met 4-3 te verslaan.

De kersverse Europees kampioen had haar handen vol aan de buren van Hurley. Het enige doelpunt werd gemaakt door Marijn Veen, die vorig weekend tijdens de EHL haar eerste minuten maakte voor de ploeg van coach Teun de Nooijer. Door de nipte zege is Amsterdam nu al twintig duels op eigen veld ongeslagen. Voor Hurley houdt de zwakke reeks aan. Sinds de hervatting van de competitie heeft de ploeg nog niet gewonnen. De vijf gespeelde duels in 2024 leverden drie nederlagen en twee gelijke spelen op. Het gat naar nummer vier Kampong bedraagt vier punten.

Marijn Veen viert haar doelpunt met Stella van Gils. Foto: Bart Scheulderman

De topper in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen koploper Den Bosch en nummer vier Kampong leverde geen winnaar op. Voor het eerst sinds 9 maart 2018 eindigde de onderlinge confrontatie aan de Oosterplas in een gelijkspel. Ook toen was de eindstand 1-1. Met haar twintigste doelpunt van het hoofdklasseseizoen opende Frédérique Matla de score vanaf de strafbalstip, waarna Luna Fokke uit een strafcorner de gelijkmaker produceerde. Het was daarmee het eerste puntenverlies van Den Bosch in eigen huis dit seizoen. Kampong deed in de strijd om de play-offs goede zaken en liep een punt uit op concurrenten Pinoké en Hurley. Het verschil bedraagt vier punten. Inmiddels is de ploeg van coach Kai de Jager al zes competitieduels ongeslagen.

Voor de 25ste maal op rij bleef SCHC ongeslagen in de onderlinge confrontatie met Pinoké. De Steekneuzen kwamen nog wel op voorsprong via een doelpunt van Josephine Murray, maar drie doelpunten van Yibbi Jansen bezorgden SCHC alsnog de volle buit. Net als Den Bosch en Amsterdam is SCHC hierdoor ook zeker van deelname aan de play-offs. Pinoké zag de achterstand op nummer vier Kampong groeien naar vier punten.

Een 3-1 voorsprong was niet voldoende voor Oranje-Rood om de overwinning over de streep te trekken. Met twee doelpunten uit een strafcorner zorgde Mikki Roberts ervoor dat de drie punten uiteindelijk in Tilburg bleven. Ondanks de zege blijft Tilburg elfde op de ranglijst, maar heeft de ploeg hetzelfde puntentotaal als nummer tien Rotterdam en is de achterstand op de veilige negende plaats, die in handen is van Oranje-Rood, slechts een punt.

Blijdschap bij Tilburg na het doelpunt van Mikki Roberts tegen Oranje-Rood. Foto: Willem Vernes

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zeventiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...