Round-up Tulp HK (D): Tilburg doet goede zaken, DB pakt ticket

De dames van Tilburg hebben goede zaken gedaan in de Tulp Hoofdklasse Dames. In de kelderkraker was Tilburg zondag met 2-1 te sterk voor hekkensluiter Klein Zwitserland. Bovendien zag de ploeg van coach Ageeth Boomgaardt concurrenten HDM en Bloemendaal verliezen. Hierdoor stijgt Tilburg van de tiende naar de achtste plaats op de ranglijst. Bloemendaal is de nieuwe nummer tien.

Den Bosch – Bloemendaal 2-0

Met de 2-0 op Bloemendaal verzekerde landskampioen Den Bosch zich na SCHC en Amsterdam van een ticket voor de play-offs. Joosje Burg en Frédérique Matla scoorden voor de kersverse Europees kampioen, die voor de vijftiende maal op rij ongeslagen bleef. Bloemendaal zakte door de nederlaag naar de tiende plaats op de ranglijst. De ploeg van Dave Smolenaars is al vijf competitieduels zonder zege.

Rosa Fernig in duel met Maria Granatto tijdens Den Bosch-Bloemendaal in de Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Willem Vernes

Pinoké – HDM 2-1

In de strijd om het vierde en laatste play-offticket blijft Pinoké in het spoor van Hurley, de nummer vier in de Tulp Hoofdklasse Dames. Door de 2-1 op HDM blijft het verschil tussen de buren uit het Amsterdamse Bos twee punten. Het was voor Pinoké de eerste zege na drie remises op rij. De ploeg van Daan Sabel is nu al zes wedstrijden ongeslagen. HDM kon geen vervolg geven aan de zege twee weken geleden en incasseerde de zevende nederlaag in de laatste acht duels. De ploeg van coach Ivar Knötschke zakte naar de negende plaats.

Pien van der Heide en Bete Jager strijden om de bal tijdens Pinoké-HDM. Foto: Bart Scheulderman

Lees het verslag van het duel tussen Pinoké en HDM

Tilburg – Klein Zwitserland 2-1

Het was een prachtige middag voor Tilburg. De promovendus won de kelderkraker van hekkensluiter Klein Zwitserland en klom twee plaatsen, naar positie acht op de ranglijst. Met die plek zou de ploeg zich na 22 competitieduels handhaven op het hoogste niveau. Het verschil met de achtervolgers HDM en Bloemendaal bedraagt drie punten. Klein Zwitserland verzuimde het gat naar nummer elf Rotterdam te dichten. Dat verschil blijft vier punten.

Donja Zwinkels juicht na haar doelpunt voor Tilburg tegen Klein Zwitserland in de Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Rogier Balk

Kampong – Amsterdam 1-5

Zonder Freeke Moes boekte Amsterdam een ruime en makkelijke zege op Kampong. Het waren met name de voormalige Kampong-speelsters die de ploeg uit Utrecht pijn deden. Marijn Veen maakte drie doelpunten en Michelle Fillet was een keer trefzeker. De andere Amsterdamse treffer kwam op naam van Fay van der Elst. Tess Zweers redde in het slot van de wedstrijd de eer van Kampong, dat haar serie van drie ongeslagen duels zag eindigen. Amsterdam is al tien duels zonder nederlaag.

Lidewij Welten valt geblesseerd uit voor Kampong tegen Amsterdam. Foto: Koen Suyk

 

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de achttiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...