Round-up Tulp HK (D): topper onbeslist, winst Tilburg en Hurley

De topper in de Tulp Hoofdklasse Dames tussen Amsterdam en SCHC eindigde onbeslist. In het Wagener Stadion stond na vier kwarten de eindstand van 1-1 op het bord. Hurley deed hele goede zaken in de strijd om het laatste play-offticket. De ploeg won met 1-0 van hekkensluiter Klein Zwitserland en liep hierdoor uit op concurrent Pinoké. Ook Tilburg won. Dankzij de 3-2 zege op HGC staat de ploeg nu op een zesde plaats.

Amsterdam – SCHC 1-1

In de strijd om de eerste plaats in de Tulp Hoofdklasse Dames en het felbegeerde EHL-ticket deed SCHC goede zaken. Met het gelijkspel blijft het verschil tussen de nog immer ongeslagen koploper SCHC en nummer twee Amsterdam vijf punten met nog drie duels te gaan. Ondanks het puntenverlies is Amsterdam ongeslagen in haar laatste elf wedstrijden (W7 G4). De ongeslagen reeks van SCHC begint steeds indrukwekkender te worden. De teller staat inmiddels op 43 competitieduels. Het record is in handen van Den Bosch. Die ploeg was in de periode november 2015-april 2018 vijftig wedstrijden ongeslagen.

Floor de Haan in duel met Anna de Geus tijdens Amsterdam-SCHC in de Tulp Hoofdklasse Dames. Foto: Bart Scheulderman

Lees het verslag van het duel tussen Amsterdam en SCHC

HGC – Tilburg 2-3

Het was een Argentijnse middag in Wassenaar. Mede dankzij doelpunten van de Argentijnse internationals Vicky Sauze en Julieta Jankunas won Tilburg in Wassenaar met 3-2. Hierdoor steeg de promovendus van de negende naar de zesde plaats. Het verschil met een play-outplek is inmiddels opgelopen naar vijf punten, maar rechtstreekse handhaving is nog steeds niet zeker. HGC zakte een plek op de ranglijst en is nu de nieuwe nummer zeven. Bovendien wacht de Wassenaarse formatie al vijf competitieduels op een overwinning (G3 V2).

Klein Zwitserland – Hurley 0-1

Hurley profiteerde optimaal van het puntenverlies van concurrent Pinoké zaterdag tegen Bloemendaal (0-0). Door de 1-0 zege in Den Haag tegen hekkensluiter Klein Zwitserland heeft Hurley een voorsprong van vier punten op de buren uit het Amsterdamse Bos. Het was voor Hurley de tiende zege van het seizoen en daarmee evenaarde de ploeg van Robbert van de Peppel een clubrecord. In de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 kwam Hurley eveneens tot tien overwinningen.

Yasmin Geerlings wordt gefeliciteerd met haar doelpunt voor Hurley tegen Klein Zwitserland. Foto: Willem Vernes

Rotterdam – Den Bosch 0-2

Europees kampioen en regerend landskampioen Den Bosch won in Rotterdam met 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Brooke Peris en Maartje Krekelaar. De zege was geen verrassing want in de 24 voorgaande ontmoetingen bleef de Bossche formatie ongeslagen (W20 G4) tegen Rotterdam. Inmiddels is Den Bosch zestien competitiewedstrijden op rij ongeslagen (W13 G3). Op de ranglijst kroop de ploeg van coach Marieke Dijkstra dichter naar Amsterdam toe. Het verschil is nu nog maar één punt. Rotterdam blijft elfde met een voorsprong van vier punten op hekkensluiter Klein Zwitserland.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de negentiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...