Hockey op tv: vier dagen lang Tulp Hoofdklasse

De hockeyliefhebber komt de komende dagen ogen en oren tekort. Liefst vier dagen op rij valt er te genieten van de Tulp Hoofdklasse. Op donderdag en zaterdag komen de heren in actie en op vrijdag en zondag de dames.

Tijdens de hoofdklassevierdaagse gaat de meeste aandacht uit naar het damesduel tussen HGC en Kampong, die zondag vanaf 14.45 uur op het programma staat.

Niet alleen is hockey.nl langs de lijn aanwezig in Wassenaar, maar staat de wedstrijd ook vol in de spotlights van Viaplay en NOS Studio Sport. Viaplay begint zondag de rechtstreekse uitzending om 14.20 uur met de voorbeschouwing. Een samenvatting van HGC-Kampong is die dag om 18.10 uur te zien in de uitzending van NOS Studio Sport op NPO1, maar ook op NOS.nl en in de NOS-app.

Hoofdklassevierdaagse

Dat is zondag, maar de hoofdklassevierdaagse begint vanavond. Om 20.30 uur slaan de herenploegen in de Tulp Hoofdklasse af voor de vijfde speeldag. Viaplay is in het Amsterdamse Bos en besteedt vanaf 20.05 uur extra aandacht aan Pinoké-Rotterdam. Het is de strijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst. Landskampioen Pinoké heeft in de voorgaande vier duels nog geen punt laten liggen. Rotterdam liep vorige week tegen Kampong tegen de eerste nederlaag en zodoende het eerste puntenverlies van het seizoen op.

Op vrijdag is streamingdienst Viaplay opnieuw in het Amsterdamse Bos, maar dit keer op het terrein van Hurley. Daar nemen de dames van de thuisclub het tijdens de zesde speeldag op tegen landskampioen Amsterdam. Het is het duel tussen de minste gepasseerde verdediging (Hurley) en de nog ongeslagen koploper (Amsterdam). De voorbeschouwing op deze wedstrijd begint om 20.05 uur.

Ook op zaterdag zendt Viaplay alle zes wedstrijden van de zesde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren live uit. Dat geldt een dag later ook voor de zevende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Dames met dus extra aandacht voor de wedstrijd HGC-Kampong.

De verslaggevers van hockey.nl beginnen hun vierdaagse donderdag met het mannenduel tussen Amsterdam en Klein Zwitserland, een dag later gevolgd door Oranje-Rood-Tilburg bij de vrouwen. Op zaterdag is hockey.nl aanwezig in de Tulp Hoofdklasse Heren bij Oranje-Rood-Pinoké en zondag bij de dameswedstrijden HGC-Kampong en Amsterdam-HDM.

Vanwege de herfststop wordt er niet gespeeld in de Promotieklasse.


Wat vind jij? Praat mee...