Tulp HK (H): ruime zeges Kampong, Amsterdam en Rotterdam

De achtervolgers van Bloemendaal hebben donderdagavond tijdens de midweekse speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren geen fouten gemaakt. Kampong en Rotterdam boekten ruime zeges tegen respectievelijk Tilburg en Klein Zwitserland, terwijl HGC zich met moeite ontdeed van Hurley.

Verder had Amsterdam een eenvoudige avond tegen Almere en besliste Oranje-Rood het Brabants onderonsje met Den Bosch in zijn voordeel. Met slechts 22 doelpunten bood de veertiende speelronde beduidend minder spektakel dan de drie voorgaande speelronden, waarin telkens minstens 34 doelpunten te bejubelen waren.

Kampong kwam al binnen een minuut op voorsprong via Ties Ceulemans en kende daarna een zorgeloze avond tegen Tilburg, dat zijn voorgaande twee duels nog knap gewonnen had. Tegen de nummer twee van de Hoofdklasse kon de ploeg van coach Jeroen Delmee echter niet stunten. Na de 2-0 van Sander de Wijn bouwde Kampong de marge pas in de slotfase verder uit om de zesde opeenvolgende zege in de Hoofdklasse te kunnen bijschrijven.

Het duurde even voordat Rotterdam het uitduel met Klein Zwitserland definitief besliste. Uiteindelijk bleken de twee treffers van Jochem Bakker en twee van Thijs van Dam de thuisploeg veel te machtig. Zodoende boekte Rotterdam zijn zevende zege in de laatste tien speelronden. Van Dam voerde zijn productie in dit seizoen op naar elf doelpunten en heeft daarmee nu net zo vaak gescoord als in de voorgaande drie seizoenen bij elkaar.

HGC moest van een achterstand terugknokken om de aansluiting met de andere achtervolgers van koploper Bloemendaal te behouden. Na de verrassende 0-1 in de vijftiende minuut zette Pelle Vos en Maico Casella orde op zaken voor de ploeg van Paul van Ass. HGC boekte zodoende de zesde zege in de laatste acht thuiswedstrijden. Voor Hurley eindigde de nederlaag toch met een pluspuntje: de ploeg wipte onderin de ranglijst over concurrent Klein Zwitserland heen vanwege een minder slecht doelsaldo en staat nu tiende.

Bloemendaal verspeelde voor de tweede keer op rij punten in de Hoofdklasse, na de verrassende nederlaag bij Den Bosch van afgelopen zondag (1-0). Het is voor het eerst sinds september 2017 dat De Mussen in twee opeenvolgende duels niet tot winst komen. Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag terug.

Amsterdam had een gemakkelijke avond tegen Almere, de puntenloze hekkensluiter van de Tulp Hoofdklasse Heren. De ploeg van coach Santi Freixa sloeg twee keer in korte tijd toe met een dubbelslag: tussen de eerste twee treffers en de laatste twee zaten steeds maar drie minuten. Almere leed zijn achttiende competitienederlaag op rij en is nu al 29 opeenvolgende wedstrijden zonder zege. Amsterdam-spits Mirco Pruyser heeft zijn draai gevonden en maakte zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Hij heeft nu al vaker gescoord dan tijdens het vorige seizoen.

Na twee zeges op rij – tegen de hekkensluiter en de koploper – moest Den Bosch in Eindhoven zijn meerdere erkennen in Oranje-Rood, dat het Brabants onderonsje verdiend won. De thuisploeg poetste met de zege op de buurman de smaak van de recente nederlagen tegen Kampong en Tilburg weg. Met zeven punten achterstand op nummer vijf HGC houdt Oranje-Rood nog steeds een kans om de play-offs te halen.

Lees hieronder de updates uit ons liveblog terug.


9 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Beeld bij Bloemendaal hapert enorm, en zonder commentaar ūüė¨

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Jammer dat het weer tijdens een topper mis gaat. Er staat meer dan een miljoen euro aan spelers op het veld, maar een goede verslaggeving (zoals bij Rotterdam wel elke week lukt) is kennelijk overbodige luxe.

  2. JanHeinvdWaals

   Ik was er niet van op de hoogte dat Cristiano Ronaldo de stick uit de kast heeft gepakt...

 2. Avdd

  Dit was de uitgelezen kans voor de HK om er iets van te maken qua tv wedstrijden. Wat een drama al die live-streams.

 3. mailin@planet.nl

  Helaas is Bloemendaal - pinoke zo niet te volgen, dat kan beter

 4. edwin

  Beelden bij HGC-Hurley prima, maar vooral het commentaar top. Het concept van Bram Lomans en een oud speler van de tegenstander ( vandaag Oliver Polkamp) werkt perfect. Het gaat over hockey en wat er technisch en tactisch gebeurt. De spel- en regelkennis is actueel. En het voordeel van het samen doen is dat het commentaar niet te gekleurd wordt. Aanrader misschien voor Ziggo?

 5. Peternooitgedagt

  Even dacht ik dat het lek boven was, Den Bosch versloeg Bloemendaal. Maar toen... een ruime verliespartij tegen OR, overigens dik terecht want de mannen in het zwart geel kwamen er niet aan te pas. Veel circulatie ook in de posities, wellicht kan Mikey Huisman hier volgend jaar verandering in brengen. Mocht dit niet binnen de mogelijkheden van Den Bosch passen; dan zou ik Pinoke willen aanraden naar deze Mike Huisman te informeren. Haal er je voordeel uit.

  1. conegut

   Deel gelijk even zijn gegevens. Waar speelt hij nu ? Of speelt hij juist wat minder dit moment?

  2. Peternooitgedagt

   @conegut Mike Huisman, aanvallende middenvelder van Voordaan, spelend met nummer 1 op de rug. Ook dit seizoen weer 4 goals in 5 wedstrijden. Schitterende balbeheersing en zo snel als een cheeta!


Wat vind jij? Praat mee...