Tulp HK (H): Kampong op tweede plaats na winst op Den Bosch

Dankzij een 2-0 overwinning donderdagavond aan de Oosterplas op Den Bosch heeft Kampong de tweede plaats in de Tulp Hoofdklasse Heren ingenomen. Het duel stond in eerste instantie gepland voor de vijfde speeldag, maar beide ploegen kwamen die dag in Brasschaat in actie tijdens de EHL Ranking Cup.

Aan de Oosterplas gebeurde er in het eerste kwart vrij weinig. Het was voor beide ploegen zoeken, zoeken naar een gaatje in elkanders defensie. Het eerste speldenprikje van het duel deelde Den Bosch uit. Jaïr van der Horst dook plots op in de cirkel van Kampong. De snel uitkomende doelman David Harte voorkwam erger voor de Utrechtse ploeg. Daarmee was het enige hoogtepunt van het eerste kwart wel benoemd.

In het tweede kwart was een knal van Derck de Vilder op het Bossche doel, gered door Flip Wijsman die onder de lat terugkeerde na een blessure, de aanzet waardoor de wedstrijd loskwam. Direct erna werd Harte getest door Dylan Wortherspoon. Opnieuw kwam de Kampong-doelman als winnaar uit de tweestrijd.

Pieters opent score

Het was uiteindelijk Kampong dat de score opende. Een hoge bal van De Vilder bereikte de vrijstaande Terrance Pieters, die de bal uit de lucht via de grond in het Bossche doel tenniste. Vervolgens ontsnapte Den Bosch aan een grotere achterstand nadat de strafcorner van Jip Janssen op de lat uiteenspatte.

Vlak na rust kwam Den Bosch opnieuw met de schrik vrij. Na mistasten van Tijmen Reijenga kreeg Pieters een goede mogelijk op zijn tweede treffer. Zijn lob over doelman Wijsman belandde echter op de paal.

Den Bosch zette aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg kwam ook in de buurt van het doel van Kampong, maar het lukte niet om de zo gewenste 1-1 te produceren. Vlak voor tijd besliste Kampong de wedstrijd. Janssen pushte de bal tegen de touwen voor de 0-2 eindstand.

Den Bosch – Kampong 0-2 (0-1)

28. Terrance Pieters 0-1
67. Jip Janssen (sc) 0-2