Restant HK (H): D-day voor Laren, Schaerweijde en Rotterdam

De Tulp Hoofdklasse Heren loopt richting het einde. Met nog vijf speelronden te gaan, lijken er drie teams te gaan strijden om de laatste twee play-offtickets. Maar ook onderin is er nog helemaal niks zeker. We blikken ook vooruit op de programma’s van de ploegen uit het rechterrijtje. 

We beginnen aan de bovenkant. Daar lijken Bloemendaal en Oranje-Rood (beiden 41 punten) al redelijk zeker van een deelname aan de play-offs. Oranje-Rood heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed, al is die tegen concurrent Kampong. Pinoké (plek 3, 34 punten), Kampong (plek 4, 32 punten) en Rotterdam (plek 5, 31 punten) strijden voor de laatste twee tickets. 

Rotterdam staat nu op een vijfde plek. Daar kan praktisch alleen verandering in komen als de havenstedelingen zondag winnen van Oranje-Rood. Ook Kampong speelt in het slot van de competitie nog tegen de ploeg uit Eindhoven. Twee keer zelfs. Ook treffen de Utrechters landskampioen Pinoké. Pinoké moet behalve tegen directe concurrent Kampong, onder andere ook nog op bezoek bij Bloemendaal.

Programma Pinoké, Kampong en Rotterdam

De onderste zes plekken

De kans dat Den Bosch (plek 7, 18 punten), Amsterdam (plek 8, 17 punten) en HDM (plek 9, 17 punten) direct degraderen is natuurlijk nihil. Maar het trio moet nog alle zeilen bijzetten om play-outs te ontlopen. Die plekken die daartoe leiden zijn vooralsnog toebedeeld aan HGC (plek 10, 14 punten) en Schaerweijde (plek 11, 11 punten). Laren is de hekkensluiter met acht punten.

Den Bosch heeft de beste papieren. Op de laatste speelronde na (dan treft Den Bosch landskampioen Pinoké), speelt de ploeg alleen maar tegen ploegen die onder hen staan. Het schema van HDM is ook vrij gunstig. Zij komen concurrenten Den Bosch, HGC, Amsterdam en Laren nog tegen.

Het is komende zaterdag absoluut D-Day voor Laren. Dan speelt de ploeg van Lucas Rey tegen concurrent Schaerweijde. Bij winst draagt Laren de rode lantaarn over aan de ploeg uit Zeist.

Programma onderste zes HK (H)


Wat vind jij? Praat mee...